Spokojený Karel Abraham

Jezdec týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham je po prvním testu s motocyklem RSV a s jednotným motorem Honda spokojen, nechce ale říci nějaké cíle na letošní sezónu, na to je dle něho ještě příliš brzo.

První test s motorem Honda při prvních oficiálních testech Moto2 začátkem tohoto týdne ve Valencii byl pro českého jezdce Karla Abrahama velmi úspěšný a on je připraven, o tomto víkendu ve své práci úspěšně pokračovat. 


Český pilot týmu Cardion AB Motoracing byl s průběhem pondělního a úterního testování na okruhu "Ricardo Tormo Circuit" ve Valencii s oficiálním motorem Honda víc jak spokojený. Kromě toho mohl nadále pracovat na nastavení svého šasí RSV, které kromě něho používají ještě jezdci týmu Aspar, Julian Simon a Mike di Meglio.


"Můj dojem je velmi dobrý, mám rád tento motocykl. Čekalo nás hodně práce, to jsme ale věděli už po privátním testu v Barceloně. Bylo potřeba opravit kapotáž, a celý motocykl uzpůsobit novému motoru. Tedy najít nové nastavení. Po oba dva dny jsme odvedli hodně práce, ale myslím si, že to bylo potřebné a tak jsme také spokojeni",
říká brněnský jezdec Karel Abraham, v časové tabulce po 3 dnech na velmi dobrém 12. místě ze 37 jezdců, kteří testovali.


"První a druhý den testovaní byly opravdu velmi dobré a já jsem spokojený, že jsem mohl odjet tolik okruhů a to v hodně konstantních časech. To je hodně podstatné. Také si myslím, že nový motor je velmi dobrý. Ten předchozí na privátních testech neměl tak vysoký výkon. Není to ovšem dvoutakt a tak si na něho musím teprve zvyknout.
", okomentoval dva dny testování ve Valencii 14. jezdec loňského šampionátu dvěstěpadesátek. 


Nyní bude Abaja testovat od zítřka do pondělí v Jerezu, a poslední testování českého jezdce Abrahama bude opět ve Valencii ve dnech 27. - 29. března, kde je na programu poslední oficiální test IRTA před zahájením sezóny premiérovým závodem 11. dubna v Kataru. 


"Během sezóny se budeme zlepšovat a musíme najít nastavení pro každý jednotlivý okruh. Musím prostě svým mechanikům dát ten co nejlepší Feedback, aby mohli motorku připravit co nejlépe",
řekl dále pilot s italským šasím RSV. 


"Je ještě poněkud brzo, říkat nějaké prognózy na rok 2010, nebo mluvit o cílech. Neboť  nemohu vědět, jak budou rychlí ostatní jezdci. Sezóna bude hodně těžká, ale já nevím, jak bude těžká pro mě. Musíme počkat, až budou za námi dva až tři závody a pak budu moci říci, co je můj cíl v tomto roce"
, ukončil svůj rozhovor na stránkách www.motogp.com Karel "Abaja" Abraham a z kterého jsme vám to podstatné také v tomto článku přinesli. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist