Spekulace ohledně přestupu Pola Espargara k Hondě

V posledních dnech stále silněji rezonují spekulace o spojení tovární Repsol Hondy s Polem Espargarem, jezdcem tovární stáje KTM, který by od roku 2021 nahradil Alexe Márqueze, bratra úřadujícího šampiona. Zda je to pravda zjistíme možná už v červnu, kdy je očekáváno oficiální stanovisko HRC.

Jedna skupina lidí spojených s paddockem MotoGP si je již teď jistá, že Pol Espargaró od KTM odejde a od příští sezony bude jezdcem Hondy. Druhá část bere spekulace s nadhledem a neumí si představit, že by Honda chtěla takovým způsobem zklamat svou jedničku Marca Márqueze a vzít mu vysněnou šanci být s bratrem v jednom týmu. Zatím se kvůli koronaviru nezávodí, Alex Márquez zatím neměl šanci předvést co umí, a možná ještě dřív než to bude moci ukázat zjistí, že o místo u HRC přišel. Aby HRC uklidnila vášně, může Alexe dostat i s jeho silnou finanční podporou k LCR Hondě, kde by to ale stálo místo jednoho z dvojice současných závodníků.

Španěl Pol Espargaró je jedničkou v továrním týmu KTM. Rakouský výrobce si chce Španěla udržet a již dříve KTM prohlásilo, že chce udržet všechny své jezdce a to včetně dvojice u jejich satelitu. Pokud se jim to ale nepodaří a Espargaró odejde k Hondě, budou muset hledat adekvátní náhradu a ta by mohla být buď v podobě Danila Petrucciho, nebo ještě lépe, ať je to zajímavější, Andrea Doviziosa.

Ital Danilo Petrucci je více méně volným hráčem, jelikož Ducati podepsala s Jackem Millerem a chce si nechat Doviziosa. Jenže jednání s Doviziosem skončila na finanční stránce věci a to by mohl být klíč k tomu, aby Itala dostala KTM. Co by to znamenal? Možná malou výhru pro Petrucciho, jenž by tak z týmu odejít nemusel. Ale to už jsou opravdu spekulace a raději si počkejme na oficiální prohlášení, která snad s postupem času od jednotlivých výrobců a týmů dorazí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Rosička přispěla 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist