Špatné zprávy pro Hondu, také Crutchlow je zraněný

V neděli měli jezdci Hondy smůlu jak na pády, tak především na zranění. V zahřívacím tréninku havaroval Cal Crutchlow, který následně zamířil do nemocnice a třebaže bylo vše v pořádku, hlavní lékař mu start závodu zakázal. V samotném závodě pak havaroval Marc Márquez, jemuž v nemocnici diagnostikovali zlomeninu pažní kosti. Crutchlow později opět zamířil do nemocnice, jelikož měl bolesti v levém zápěstí a rentgen odhalil zlomeninu člunkové kosti. Brit tak bude muset v úterý podstoupit artroskopii zápěstí, kde mu vloží fixační kovovou sponu.

Britský závodník LCR Hondy Cal Crutchlow havaroval v samotném závěru zahřívacího tréninku MotoGP, když nezvládl průjezd osmou zatáčkou. Ve štěrku únikové zóny udělal pár kotrmelců a bylo vidět, že náraz šel na hlavu, což mohlo znamenat i vážné zranění, proto následovala prohlídka v nemocnici. Žádné zranění hlavy ani krku nebylo prokázáno, nicméně z preventivních důvodů dostal Crutchlow osm hodin klidu, což ve skutečnosti znamenalo zákaz startu. Později u Crutchlowa zjistili zlomenou člunkovou kost, takže Brit musí na operaci s tím, že by tento víkend mohl závodit. Samozřejmě pokud vše půjde podle plánu.

„Bohužel ráno (neděle) jsem v posledním kole warm upu havaroval v osmé zatáčce,“ uvedl Cal Crutchlow. „Vypadalo to, jako bych brzdil na obrubnících, předek motorky uklouzl a já už nedokázal pádu zabránit. Mohl to být klasický pád, ale jakmile jsem se dostal do štěrku, začal jsem rotovat a párkrát se celkem dost praštil do hlavy, zejména pak na tvář. Potom jsem byl trošku dezorientovaný, vše mě trošku bolelo, především pak ruce.“

„Po prohlídce ve zdravotním centru okruhu mě poslali do nemocnice na CT hlavy a krku. Vše bylo v pořádku. Měl jsem podlitinu na tváři a Doktor Angel Charté uznal, že potřebuji osmihodinový klid, což si myslím bylo správné rozhodnutí.“

„Po návratu zpět na okruh jsem začal pociťovat bolesti v levém zápěstí, takže jsem šel na další rentgen člunkové kosti, která jak to vypadá pádem nevydržela. Operaci provede Doktor Mir v úterý ráno v Barceloně a na okruh se vrátím v pátek, doufejme, že také zpět do akce,“ dodal Crutchlow.

AKTUALIZACE: V úterý podstoupil v Barceloně Cal Crutchlow operaci zápěstí, kde mu vložili šroub, který zpevnil zlomenou člunkovou kost. Dle Dr. Mira proběhlo vše bez komplikací a Crutchlow byl ještě téhož dne odpoledne z nemocnice propuštěn. V plánu je víkendový závod v Jerezu, ale než Brit nastoupí k prvním tréninkům, bude muset dostat zelenou od hlavního lékaře Dr. Ángela Charteho.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Marian16 přispěl 2 Kč
Mistr-kat přispěl 2 Kč
krysopes přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist