Smith počítá s plnou podporou Yamahy

Britský závodník Bradley Smith věří, že s příchodem Pola Espargara k týmu Monster Yamaha Tech 3 bude podpora ze strany Yamahy u obou jezdců stejná. V roce 2014 Smith absolvuje druhou sezonu v MotoGP a má velkou šanci na změnu k lepšímu po premiérovém ročníku s Calem Crutchlowem.

Nováčkem v týmu Herve Poncharala teď bude úřadující mistr světa šestistovek Moto2 Pol Espargaró, který má smlouvu přímo s Yamahou, zatímco třiadvacetiletý rodák z Oxfordu podepsal v roce 2012 dva roky s francouzským týmem Tech 3. Podle Smithe to bude znamenat, že oběma jezdcům dodají tři ladičky v roce 2014 stejný materiál.
Třiadvacetiletý Bradley Smith uzavřel první sezonu mezi elitou MotoGP desátý a jeho cílem bude v druhém roce předvést posun směrem blíž předním příčkám. K tomu by mu měla pomoci stejná podpora Yamahy oběma jezdcům satelitní stáje. „Je trošku zvláštní, že on je jezdcem Yamahy a já Tech 3,“ uvedl v rozhovoru pro Motorcycle News Bradley Smith.

„Předpokládám ale, že s příchodem Pola k týmu v pozici továrního jezdce Yamahy a politikou stejného materiálu pro všechny, mi to může pomoci, protože dostanu všechen materiál, který mu během roku připraví. Byl bych určitě hodně překvapený, pokud by Yamaha a Herve řekli, že budeme mít stejnou podporu a ve skutečnosti by to pak vypadalo nějak jinak.“
„Letos to bylo jiné, protože Cal byl trošku někde jinde ve srovnání se mnou. V úvodu sezony bojoval o přední příčky, měl dvoje pole position a také umístění na stupních vítězů, takže mu dávali to absolutně nejlepší,“ pokračoval Smith a závěrem dodal: „Bude moc hezké, když v příštím roce budeme s Polem na stejné úrovni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist