Simoncelli: V klidu najdeš sílu

Ital Marco Simoncelli si dal pro sezónu 2010 několik předsevzetí: být lepší než týmový kolega, zůstat klidný a hlavně žádný strach před "starými" pány!

Hlavní současný problém Marca Simoncelliho je sice najít ten správný grip, ale i tak se nový jezdec z týmu Gresini Honda divá na svou premiérovou sezónu v královské kubatuře hodně optimisticky. A že to hned na začátku nikdy nefunguje na 100%, to ví ex-mistr světa dvěstěpadesátek až moc dobře. 

"První rok ve dvěstěpadesátkách byl hodně těžký, ovšem hned potom to byl obrovský skok, takže doufám, že to v MotoGP bude podobné! Doufám, že se budu velmi rychle učit, musím prostě zůstat klidný.", říká vítěz 14-ti závodů Grand Prix.
 

Motocykl Honda týmu Gresini ať už v sedle s Toni Eliasem či Alexem de Angelisem byl vždy konkurence schopný, což dokazovaly i podiová umístění obou jeho předchůdců. "Také  Dovizioso jezdil ze začátku na satelitním motocyklu Honda velmi dobře, i když časem ze svých výkonů slevil", říká Simoncelli. 

A jako každý jezdec chce i Simoncelli hlavně porazit svého stájového kolegu, což v jeho případě určitě nebude lehké. Pokud pojede Marco Melandri i letos stejně dobře jako vloni s Kawasaki v týmu Hayate, tak to bude pro "rookieho" těžká úloha. 

Ovšem hodně zajímavá bude situace, že tento mladý Ital pojede proti svým zkušeným krajanům jako jsou Valentino Rossi či Loris Capirossi: "Připadá mi to hodně komické, že pojedu proti Capirossimu, na kterého jsem se chodil dívat, když mně bylo 8 let. A také proti mému velkému idolu Valentinovi. Na dráze to bude sice hodně těsné, vedle závodní dráhy ale né, neboť jsme přátelé a natolik inteligentní, abychom se navzájem nezranili. Myslím si, že si budeme dobře rozumět".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist