Simoncelli testoval novou Hondu

Italský tovární jezdec Hondy Marco Simoncelli testoval včera v Motegi nový litrový motocykl Honda RC213V na příští sezónu. Byl tak po Stonerovi a Pedrosovi teprve třetím jezdcem kubatury MotoGP, který dostal tuto možnost.

Okamžitě po podepsání smlouvy mezi Marcem Simoncellim, Faustem Gresinim a HRC o další spolupráci na rok 2012 dostal italský jezdec od Honda Racing Corporation povolení testovat nový motocykl na rok 2012. Tento test se uskutečnil jeden den po Grand Prix Japonska a za velmi příjemného testovacího počasí tak usedl italský jezdec poprvé na novou RC213V.  "Super Sic" odjel celkem 50 okruhů s novým motocyklem 1.000.

Veškeré získané informace předal Simoncelli samozřejmě dále na japonské inženýry, aby mu mohli připravit tento motocykl na další test, který se uskuteční po finálovém závodě této sezóny ve Valencii: "Velký den konečně nastal a já jsem mohl poprvé jezdit s novou Hondou se kterou pojedu v příštím roce v barvách týmu Gresini. Byla to skvělá zkušenost a chtěl bych HRC poděkovat za možnost jet na RC213V", řekl po skončení testu Simoncelli.
24-letý Ital je na současné motocykly o objemu 800 ccm příliš velký a těžký, neboť měří 183 cm a váží 72 kg, takže kromě problému se na tomto motocyklu RC212V vůbec správně složit, mívá hodně často během závodu potíže s palivem a aby mu vůbec vydrželo až do konce závodu, tak je jeho motocykl elektronikou "přiškrcen" a SuperSic nemůže jet tak rychle, jak by si asi přál. 

"Jel jsem 50 okruhů, abych získal na motocyklu jistotu. Moje časy na jedno kolo byly na úrovni časů s RC212V. Jinak to byla opravdu radost jet na tomto motocyklu. Při zařazení pátého a šestého rychlostního stupně se zadní kolo protáčí. Doufám, že moje informace, které jsem nasbíral a předal inženýrům od Hondy, jim pomohou při dalším vývoji", řekl dále italský tovární jezdec Hondy.
"Nyní si dopřeji několik dní dovolené, kterou strávím na Filipínách a pak odcestuji na další závod na Phillip Island", řekl o svých dalších plánech Marco Simoncelli.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist