Simoncelli legendou MotoGP in memoriam

Italský motocyklový závodník Marco Simoncelli (20.1. 1987 – 23. 10. 2011) byl v pátek posmrtně uveden do Dvorany slávy legendárních jezdců MotoGP během ceremoniálu, který proběhl na okruhu v Mugellu. Přítomen byl Carmelo Ezpeleta, prezident FIM Vito Ippolito a otec Marca, Paolo Simoncelli.

Ital Marco Simoncelli závodil v motocyklovém mistrovství světa od roku 2002. Kariéru zahájil v kubatuře do 125ccm, pokračoval ve čtvrtlitrech, kde v roce 2008 oslavil titul mistra světa a od roku 2010 závodil v prestižní kubatuře MotoGP. Italský charismatický závodník získal za svoji kariéru jezdce seriálu Grand Prix celkem patnáct pole position, jednatřicet umístění na stupních vítězů a čtrnáct vítězství.

V neděli 23.října 2011 Marco Simoncelli havaroval ve druhém kole závodu MotoGP malajské Grand Prix a následkům zranění na místě podlehl. Italskému jezdci bylo čtyřiadvacet let.

Naposledy byl mezi Legendy MotoGP jmenován loni na Phillip Islandu Australan Casey Stoner. Marco Simoncelli je nyní jednadvacátým členem exkluzivního klubu Legend MotoGP, kde jsou jeho slavní krajané jako například Giacomo Agostini nebo Carlo Ubbiali.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist