Sezóna 2023 neodstartuje v Kataru, okruh čeká rozsáhlá rekonstrukce

Během Velké ceny v Le Mans bylo oznámeno, že sezóna 2023 neodstartuje v Kataru. V tu dobu budou na okruhu probíhat rozsáhlé rekonstrukce jak na okruhu, tak v paddocku, které neumožní konání závodu. Ten by se měl v Lusail jet až v závěru roku.

Poprvé od roku 2007 neodstartuje sezóna seriálu MotoGP v Kataru. Okruh v Lusail v nejbližší době podstoupí rozsáhlou rekonstrukci, která bude zahrnovat opravy trati i paddocku. Chystány jsou rovněž nové tribuny pro fanoušky.

Ti se však nemusí bát, že by o závod jedoucí se pod umělým osvětlením přišli. Uskutečnit by se podle prvotních informací měl v závěru roku. Přesné datum zatím určeno nebylo. Jasné zatím také není, kde sezóna příští rok odstartuje. Spekuluje se ale o jedné z asijských tratí.

Velké cena Kataru bude součástí šampionátu minimálně do roku 2031. Letos si na tamním okruhu dojel pro své první vítězství v MotoGP Enea Bastianini. V předchozích letech se zadařilo například Mavericku Viňalesovi, Andreovi Doviziosovi, Jorgemu Lorenzovi, Marcu Márquezovi nebo Valentinovi Rossimu.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist