Šestý ročník 100km dei Campioni vyhrál Rossi s Marinim

Bratři a oba také jezdci mistrovství světa silničních motocyklů, Valentino Rossi a Luca Marini, dokázali v neděli vyhrát závod šampionů na sto kilometrů, jehož již šestý ročník se odehrál 1.prosince na trati Rossiho VR46 Ranče v italské Tavullii. Celkem se závodu zúčastnilo na dvaačtyřicet jezdců z celého světa.

Na startu bylo plno známých jmen z mistrovství světa silničních motocyklů, jako třeba Alex Rins nebo Dominique Aegerter. Nechyběli ani Američané, kteří mají podobná klání v krvi. Do závodu se startovalo stylem vytrvalostních klání, takže jezdci po startu přiběhli ke svým strojům a vyrazili na trať.


Už první kola naznačila, že to nebude snadný závod. Mimo jiné havaroval Andrea Migno, nicméně to neznamenalo konec nadějí, protože ve finále to byl právě Migno s Francem Morbidellim, kteří bojovali o vítězství až do konce závodu. O třetí místo zase usilovali Američané JD Beach a Sammy Halbert.


Závod vyhrála po dramatické koncovce dvojice Valentino Rossi a Luca Marini. Na druhém místě skončil Franco Morbidelli a Andrea Migno. Třetí je dvojice JD Beach a Sammy Halbert, kteří rozdílem sekundy porazili Bartoliniho s Baldassarrim. Pátí skončili Mattia Pasini se Stefanem Manzim, šestá je sestava Celestino Vietti a Marco Bezzecchi.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist