Šestnáctá GP sezony – Velká cena Austrálie

Kapitoly článku

Moto3 – preview

Velmi dobrou druhou polovinu sezony předvádí Alex Márquez (Red Bull KTM Ajo) a od Aragonie vede tabulku nejnižší kubatury. V Japonsku zaznamenal letos třetí vítězství a navíc při zaváhání Millera si upevnil vedoucí postavení. Nyní má před sebou poslední tři Grand Prix, které pokud zvládne zajet tak, aby Australana nepustil příliš před sebe, vyhraje titul stejně jako jeho bratr Marc v MotoGP, což by byla hodně zajímavá situace v historii šampionátu.
V nejnižší kategorii motocyklového mistrovství světa se obrátila karta a bývalý lídr průběžného hodnocení Jack Miller (Red Bull Ktm Ajo) ztrácí na vedení pětadvacet bodů. Nyní je před Millerem jeho domácí Grand Prix, což může ale také nemusí být výhoda. Tlak na dobrý výsledek existuje, i když zrovna nezávodí před domácím publikem, takže v případě Phillip Islandu to nebude mít vůbec snadné. Úkol zní jasně, porazit Márqueze a závod vyhrát. Zda se mu to podaří uvidíme už tuto neděli brzy ráno.
Na třetím místě je Alex Rins (Estrella Galicia 0,0), který také ještě neřekl své poslední slovo a rozhodně patří mezi kandidáty na titul, i když šance se každým dnem zmenšují. Ztráta na druhého Millera je dvanáct bodů, takže o ty se popere na Phillip Islandu a bude čekat, zda někdo z dvojice Márquez – Miller neudělá chybu a neusnadní mu to.

Na čtvrtém a pátém místě průběžného hodnocení figuruje dvojice Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) a Efrén Vázquez (SaxoPrint-RTG). Oba jezdci mají na kontě 174 bodů a na vedení jim schází sedmapadesát bodů, takže u obou existuje matematická šance na boj o titul mistra světa.
Jakub Kornfeil (Team Calvo) měl náročný víkend v Japonsku, protože závod po těžké nehodě nedokončil, ale naštěstí vyvázl bez vážných zranění a o další body se pokusí tuto neděli v Austrálii. Úplně bez následků se to ale neobešlo a minimálně zraněná noha může dělat českému jezdci problémy. Momentálně je Korneil dvanáctý a do první desítky mu schází třiadvacet bodů.
Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) také neměl zrovna snadný víkend v Japonsku, když během soboty dvakrát havaroval a natloukl si záda. V závodu ale dokázal zajet na body a čtyři si z Motegi odvezl. Do Austrálie přijíždí osmnáctý v průběžném hodnocení šampionátu.

Na divokou kartu se v sedle KTM představí jezdec Red Bull Rookies Cupu Olly Simpson (Olly Simpson Racing) a Remy Gardner (Team Calvo) s čtvrtým motocyklem KTM v barvách LaGlisse.

MS silničních motocyklů – Moto3:

1 - Alex MARQUEZ - SPA - Honda - 231 bodů
2 - Jack MILLER - AUS - KTM - 206
3 - Alex RINS - SPA - Honda - 194
4 - Romano FENATI - ITA - KTM - 174
5 - Efren VAZQUEZ - SPA - Honda - 174
6 - Alexis MASBOU - FRA - Honda - 140
7 - Isaac VIÑALES - SPA - KTM - 121
8 - Enea BASTIANINI - ITA - KTM - 116
9 - Danny KENT - GBR - Husqvarna - 103
10 - Brad BINDER - RSA - Mahindra - 101
11 - Miguel OLIVEIRA - POR - Mahindra - 93
12 - Jakub KORNFEIL - CZE - KTM - 78
13 - John MCPHEE - GBR - Honda - 66
14 - Francesco BAGNAIA - ITA - KTM - 45
15 - Niklas AJO - FIN - Husqvarna - 45
16 - Niccolò ANTONELLI - ITA - KTM - 44
17 - Juanfran GUEVARA - SPA - Kalex KTM - 40
18 - Karel HANIKA - CZE - KTM - 28
19 - Zulfahmi KHAIRUDDIN - MAL - Honda - 19
20 - Livio LOI - BEL - Kalex KTM - 17
21 - Alessandro TONUCCI - ITA - Mahindra - 16
22 - Matteo FERRARI - ITA - Mahindra - 12
23 - Philipp OETTL - GER - Kalex KTM - 10
24 - Andrea MIGNO - ITA - Mahindra - 8
25 - Hiroki ONO - JPN - Honda - 5
26 - Jasper IWEMA - NED - FTR KTM - 4
27 - Arthur SISSIS - AUS - Mahindra - 3
28 - Jorge NAVARRO - SPA - Kalex KTM - 3
29 - Eric GRANADO - BRA - KTM - 2
30 - Jules DANILO - FRA - Mahindra - 2

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist