Savadori prodloužil s Aprilií a pokračuje v roli zkušebního jezdce

Ital Lorenzo Savadori bude také v sezoně 2023 zkušebním jezdcem Aprilie. Rodák z Ceseny je nedílnou součástí projektu Aprilia Racing v MotoGP a bude pokračovat ve vývojové práci prototypu RS-GP, jenž zahrnuje kompletní oficiální i privátní testovací program a to včetně startů v závodech královské kubatury na divokou kartu.

V roce 2023 bude Aprilia výrobcem bez úlev, tudíž nebude možné privátně testovat s továrními jezdci Aleixem Espargarem a Maverickem Viňalesem. Přesně tady bude prostor pro Lorenza Savadoriho, který bude muset oba jezdce zastoupit a nabídnout jim alternativy, které následně uplatní v samotných závodních víkendech.

„Z prodloužení smlouvy s Aprilií, s níž spolupracuji od roku 2015, mám velkou radost,” uvedl Lorenzo Savadori v tiskové zprávě italského výrobce. „Zejména mám radost z úroveň jaké RS-GP dosáhla a také z faktu, že jsem k tomu přispěl svým dílem i já a vrátil značku do boje o mistrovský titul. Kromě práce zkušebního jezdce se vždy toužím zúčastnit co nejvíce závodů s nadějí, že budu moci opět závodit celou sezonu jako jezdec.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist