Satelit Yamahy s jezdci Morbidellim a Quartararem

Během rakouského závodního víkendu potvrdil šéf Yamahy Lin Jarvis jezdecké složení jejich nového satelitu SIC, což je tým provozovaný Sepang International Circuit s plnou podporou Petronasu. Prvním jezdcem je Franco Morbidelli, druhým Fabio Quartararo.

Začátkem července Yamaha potvrdila, že za odchozí tým Tech 3 pojede od roku 2019 se statusem satelitní stáje tří ladiček malajský SIC. Tehdy ještě nepadla konkrétní jména s ohledem na jezdeckou sestavu nového týmu. Dnes už víme, že se jedná o italského závodníka Franca Morbidelliho a Francouze Fabia Quartarara, který je dnes jezdcem Moto2.

Jména v Rakousku prozradil šéf Yamahy MotoGP Lin Jarvis, který v rozhovoru pro motogp.com mimo jiné uvedl: „Vybrali si Franca Morbidelliho, což je pro nás zajímavý jezdec, jelikož je mistrem světa, je to jezdec Akademie a rozhodně má talent. Myslím, že si s M1 povede lépe než je tomu letos s Hondou, takže ohledně Franca nebylo od začátku pochyb.“

Druhým jezdcem bude jmenován Fabio Quartararo. Francouz závodí v sérii Moto2 a letos v Barceloně vyhrál první závod. Pokud byl Morbidelli jistý od začátku, druhé místo tak jisté nebylo. Kandidáty na satelit M1 byl například Dani Pedrosa, který ale po skončení sezony ukončí závodí kariéru, a Jorge Lorenzo, jenž všechny zaskočil přestupem k tovární Hondě.

„Co se týče Quartarara, tak ten bude nováčkem, ale je mladý, má jen devatenáct a rozhodně je to talent,“ pokračoval Lin Jarvis a závěrem dodal: „Jednu, dvě sezony to možná nebylo ideální, ale letos znovu ukazuje svoji sílu. Myslím, že do budoucna může být velmi dobrým jezdcem.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Bourak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist