Sachsenring až do roku 2016

V pátek bylo přímo na okruhu Sachsenring definitivně oznámeno, že osud Grand Prix Německa na tomto okruhu je na příštích pět roků zajištěn. Novým promotérem je "Sachsenring-Rennstrecken-Management GmbH (SRM), za kterým stojí jak kraj Zwickau, tak i místní podnikatelé z blízkého okolí závodní tratě.

Smlouva na pořádání závodů Grand Prix byla podepsána za účasti sportovního prezidenta ADAC Hermanna Tomczyka a saského ministerského předsedy Stanislawa Tillicha.

"Lístky budou sice o něco dražší, ale neočekáváme od fanoušků žádné negativní reakce. Důležité přece je, že se závody budou vůbec konat", řekl mluvčí SRM GmbH.

V září 2011 chtěl dosavadní promotér ADAC Sachsen odřeknout "Großen Preis von Deutschland 2012", neboť nechtěl jít do rizika 850.000 Euro, když tato suma byla vypočítána jako ztráta pro Grand Prix v roce 2012. Důvodem byl zalistovací poplatek od Dorny ve výši čtyři miliony Euro, tedy dvojnásobku dosavadní částky. Ačkoliv na závody chodilo přes 200.000 diváků, tak se každoroční deficit pohyboval okolo 600.000 Euro. Dle našich informací je snížený zalistovací poplatek na Dornu ve výši 3,5 milionu Euro. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist