S úvodem sezony je Laverty spokojený

Po náročné premiéře v královské kubatuře mistrovství světa silničních motocyklů, kterou Eugene Laverty spojil s Hondou Open MotoGP, pokračuje irský závodník druhým rokem s týmem Aspar, ale tentokrát v sedle Ducati. Jeho výkony jsou na první pohled výrazně lepší než loni, protože po čtyřech úvodních závodech sezony figuruje na deváté pozici a je druhým nejlepším jezdcem Ducati.

Závod v Argentině a Jerezu dokončil Eugene Laverty v Top10 přičemž čtvrté místo z Argentiny je jeho prozatím nejlepším výsledkem v MotoGP. Třeba loni bylo pro Ira nejlepším umístěním dvanácté místo v cíli, dnes je tato pozice naopak ta prozatím nejhorší.

Ten, kdo Lavertyho dříve sledoval v mistrovství světa superbiků ví o jak talentovaného jezdce se jedná, takže jeho dnešní výkony rozhodně nejsou překvapením. Laverty jen konečně získal materiál s nímž dokáže dosahovat výsledků jaké si zaslouží.

Cílem v každé kvalifikace a závodu je být nejlepším jezdcem soukromého týmu a samozřejmě si udržet bilanci umístění v první desítce jak dlouho to jen půjde. Prozatím Laverty ztrácí na nejlepší Ducati tři body a na pozici pro nejlepšího jezdce netovárního týmu bodů osm. „S posledním závodem v Jerezu jsem byl velmi spokojený,“ řekl Laverty před cestou do Francie. „Cílem bylo udržet první desítku, což se nám devátým místem podařilo.“

„Do Le Mans tak přijedeme s potřebnou sebedůvěrou a odhodláním. Mým cílem je zaznamenat další umístění v Top10 a udržet šance bojovat o top pozici pro nejlepší soukromý tým. V Jerezu jsme tomu byli hodně blízko, scházelo nám 1,5 sekundy, takže teď bychom chtěli udělat maximum proto, abychom skončili první. Myslím, že okruh v Le Mans by mohl naši motorce vyhovovat, takže se moc těším.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist