S okamžitou platností Zarca nahradí u KTM MotoGP Kallio

Pro Francouze Johanna Zarca je letošní sezona s KTM skutečně zlým snem. Jen nedávno oznámil, že původně dvouletý kontrakt zkrátili na jeden rok a nyní je tu další oficiální oznámení, kde se píše, že ho u tovární stáje KTM nahradí s okamžitou platností Mika Kallio. Fin se nyní soustředí na zbytek sezony 2019 a především se zaměří na RC16 2020.

Finský závodník Mika Kallio je zkušebním jezdcem KTM a prototyp RC16 zná velmi dobře. KTM se opírá o výsledky, kterých letos dosahuje Pol Espargaró a stejně tak nováček v MotoGP Miguel Oliveira z jejich satelitu Tech 3. Johann Zarco zůstane až do konce sezony smluvním jezdcem KTM.

Francouz Johann Zarco je dvojnásobným šampionem Moto2 a výborně si vedl v satelitním týmu Yamahy. Když bylo jasné, že jeho tehdejší tým Tech 3 změní výrobce a bude satelitem KTM, zvolil cestu k továrnímu týmu rakouského výrobce. Více méně tehdy moc na výběr neměl a nakonec to pro něho nedopadlo vůbec dobře.

„Musíme dělat rozhodnutí, abychom naše zdroje využívali co nejefektivněji a aktuálně jdeme pozitivním směrem s našim uspořádáním MotoGP,“ uvedl Pit Beirer (ředitel KTM Motorsport). „Pevně věříme, že nám Mika může v tomto stádiu pomoci díky jeho schopnostem a zkušenostem. Je prvořadé si výsledky testování ověřili v reálném prostředí závodů, abychom sezonu 2020 začali v co nejlepší pozici. Mika již prokázal své schopnosti na RC16 a jsme moc rád, že se k nám připojí znovu jako závodník.“

„Zároveň chceme vyjádřit vděčnost Johannovi za jeho vynaložené úsilí od momentu, kdy k nám loni v listopadu přišel. Musíme myslet na budoucnost a tímto krokem tak činíme. Bude mít nadále plnou podporu KTM až do konce roku 2019, kdy vyprší smlouva a přejeme mu do budoucna jen to nejlepší.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist