S novým modelem Desmosedici je Dovizioso spokojený

S prvním dnem testů ve Valencii mohli být u Ducati spokojení. Andrea Dovizioso nastavil výborný pátý čas a velmi si pochvaloval nový prototyp GP17. Nicméně třetí místo jejich nové posily Jorge Lorenza zřejmě předčilo očekávání všech v červených barvách.

Italský závodník Andrea Dovizioso v průběhu dne střídal model Desmosedici 2016 a 2017 plus dělal srovnávací testy s kapotáží s křidélkami a bez nich. Jorge Lorenzo odjel většinu kilometrů v sedle GP16 a jeho maximum na kolo 1'31,052 sekundy bylo jen o desetinu pomalejší než nejrychlejší čas prvního dne IRTA testu ve Valencii. Lorenzo podobně jako ostatní jezdci, kteří přestoupili k jiným týmů mají stále smlouvy se stávajícími výrobci a proto do konce roku nemůžou testy komentovat.

„Tyto dva dny testování jsou pro nás nesmírně důležité, protože jsou poslední až do dalšího IRTA testu, který je koncem ledna 2017 v Sepangu, takže děláme vše nezbytné k tomu, abychom definovali detaily motorky pro nadcházející sezonu,“ řekl Ital.

„Dnes to šlo dobře. Několik výjezdů jsme měli s motorkou 2016, a to jak s aerodynamickými křidélky, tak bez nich než jsme přesedli na novou motorku, která se ihned ukázala jako vysoce konkurenceschopná, protože jsme byli schopni prakticky kopírovat stejné časy.“

„Zítra doufejme počasí vydrží, protože tím pádem s našim pracovním harmonogramem strávíme na dráze celý den,“
dodal Andrea Dovizioso, který byl v úterý s časem 1'31,131 sekundy a dvěma desetinami ztráty pátý nejrychlejší.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist