Rossi se učil Lagunu u Playstation

Valentino Rossi zná okruh Laguna Seca pouze z televize a videoher, přesto chce zaútočit na pódiové umístění.

Vítěz letošních šesti závodů Mistrovství světa a vedoucí jezdec MotoGP Valentino Rossi odjíždí ke své výzvě jménem Laguna Seca s velkým odhodláním. Ital žijící v Londýně přiznává, že na tuto cestu se těšil od doby, kdy bylo veřejně oznámené, že jeden ze závodu MotoGP bude pořádat kalifornský okruh. Rossi cestuje do Kalifornie poprvé ve svém životě a jak říká, okruh Mazda Laguna Seca Raceway zná pouze z televize a videoher.
"Od tohoto závodu očekávám vše," přiznává Valentino Rossi. "Obvykle se nové závody pořádají v divných místech, ale cestovat do Kalifornie je pro mne skutečným potěšením. V Americe jsem byl asi před pěti nebo šesti lety, ale pouze na týden. Kalifornie je jistě krásné místo a navíc všichni říkají, že počet tamních fanoušků MotoGP neustále roste, proto očekávám na závod mnoho fanoušků. Těším se na Kalifornii, na slunce a krásné ženy, myslím, že je to skvělé místo. Nikdy jsem v Kalifornii nebo Laguna Sece nebyl, ale vím, že to je divný a především těžký okruh. Znám ten okruh pouze z televize a také jsem si ho zkoušel na Playstation. Znám tedy jeho rozvržení. Myslím si, že je to obtížný okruh, protože má ostré stoupání a klesání. Je také velmi technický s několika obtížnými body jako například první zatáčka a zvláště pak Vývrtka. Zcela určitě to bude na motocyklu MotoGP velmi zajímavé. Já mám rád obvykle velmi technické a obtížné okruhy. Mám rád rychlé i technické okruhy, čím těžší, tím jsem šťastnější. Důležitý bude stav povrchu. Bude důležitá dobrá přilnavost a zda tam nebude mnoho hrbolů, protože motocykly jsou nyní velmi, velmi rychlé. Doufám, že budu mít dobrou přilnavost a pak věřím, že nákres okruhu mi nebude dělat problém."
Naštěstí pro Rossiho je ideální osoba, která mu pomůže v učení na okruhu Laguna Seca, přímo v jeho boxu. Nicméně podle Rossiho znamená bývalý Mistr světa Superbike Colin Edwards spíše překážku v cestě za vítězstvím, než pomoc v dosažení tohoto cíle. Zvláště pak po Colinově návratu na pódium, kterým dal v Assenu o sobě notně vědět.
"Assen byl pro Colina ohromnou přípravou pro návrat do USA, myslím, že tam bude velmi silný," říká Valentino Rossi o svém týmovém kolegovi. "Jsou zde opravdu rychle jedoucí američtí jezdci a Colin společně s Nicky Haydenem okruh znají dokonale. Mají tedy velkou výhodu. Colin jezdí v Laguně vždy velmi rychle a nyní má dokonce i zvláštní motivaci, vždyť jede svou domácí Velkou Cenu. Doufám proto, že se o pódium poperu. MotoGP je vždy skvělé, doufám, že dáme Američanům skvělou podívanou. Jsem si jistý, že se jim to bude líbit!"

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist