Rossi připouští možnost přestupu k Petronasu

Devítinásobný šampion Valentino Rossi v jednom z rozhovorů poprvé připustil možnost přestupu k satelitu tří ladiček Yamaha Petronas Sepang International Racing a to již pro sezonu 2021. K prodloužení smlouvy s Yamahou Ital jen uvedl, že pokud letos nezaznamená u prototypu M1 radikálnější zlepšení, nemá smysl dál pokračovat. Pokud by přeci jen prodloužil, nemusí to ale nutně znamenat další pokračování s továrním týmem Monster Energy Yamaha MotoGP.

Rok 2020 bude zajímavý s ohledem na smlouvy pro sezonu 2021. O Mavericka Viňalese má zájem Ducati a Francouz Quartararo je po fantastické premiéře v MotoGP horkým kandidátem na pozici továrního jezdce tří ladiček. Nicméně není jisté, zda Francouz u Yamahy zůstane, protože zájemců o jeho služby je víc. Tři ladičky proto musí hledat klíč k tomu jak, nejlépe už v úvodu sezony 2020, zajistit jezdeckou sestavu pro nadcházející sezonu.

Pokud nechtějí přijít o Viňalese, bude mu třeba připlatit. Pokud nechtějí přijít o talent v podobě Quartarara, bude mu třeba dát tovární podporu nebo ji dostane u konkurence. Tovární tým je ale jen pro dva, takže jeden musí z kola ven. Udělá dobrovolně tento krok právě Valentino Rossi?

„Nevidím v přestupu k Petronasu tak velkou změnu,“ uvedl Valentino Rossi v rozhovoru pro Gazzetta Dello Sport. „Raději bych zůstal tam, kde jsem, ale jsme tři jezdci na dvě místa, takže na to musíte myslet. Petronas mi ale nepřijde jako nějaký špatný tým. Možná ale odejde Viňales nebo Quartararo změní motorku, ještě uvidíme jak to bude.“

„Potřebuji nějaký čas, abych se zorientoval, tak kolem poloviny sezony. Promluvím si o tom s Jarvisem a Yamahou a uvidíme jak to vidí oni. Bohužel dnešní MotoGP je o tom, že se vše rozhodne už v úvodu roku,“
dodal Rossi, jenž má u tří ladiček místo stále jisté, záleží jen na jeho rozhodnutí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
Lamaring přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
kedus přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist