Rossi: Překonat Agostiniho bude hodně těžké

123 vítězných závodů Grand Prix má na svém kontě Ital Giacomo Agostini (nebo "jen" 122), jeho krajan Valentino Rossi je zatím na číslici 103.

123 - Giacomo Agostini, 103 - Valentino Rossi, taková je tabulka vítězných závodů Grand Prix obou skvělých Italů. Jistě můžete namítnout, že Ago jezdil tehdy dva závody během jednoho závodního víkendu, ale Rossi sám na toto téma říká:  "Já zas mohu startovat během jedné sezóny na 16 až 18 závodech Grand Prix, což v době Agostiniho závodní kariéry možné nebylo (např. v roce 1975 se jelo 10 závodů - pozn. redakce). Ovšem překonat Agostiniho to bude hodně těžké. Chybí mi ještě 20 vítězných závodů. Samozřejmě že se o to pokusím, ale nevím jestli se mi to podaří", uzavírá rekordní téma osminásobný mistr světa Valentino Rossi. 


Nebo snad chybí Rossimu "pouze" 19 vítězství na Aga? V tom se statistikové rozcházejí a já hned uvedu důvod, proč?

Giacomo Agostini vyhrál ve třídách 350 (54 závodů) a 500 ccm (68 závodů), tedy celkem 122 závodů Grand Prix a k tomu ještě jeden ve třídě do 750 ccm, která ovšem tehdy nebyla součástí závodů Grand Prix, nebyly to ale pochopitelně superbiky a tyto závody se konaly odděleně, ovšem pod hlavičkou Grand Prix!

Takže kolik: 122 nebo 123 závodů vyhrál Giacomo Agostini a kolik jich tedy musí vyhrát Valentino Rossi, aby ho vyrovnal: 19 nebo 20?

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist