Rossi potřebuje čas k rozhodnutí, zda v pokračovat v MotoGP

Alespoň to tvrdí Rossiho pravá ruka Uccio Salucci, jenž v rozhovoru pro italskou televizi SKY Sports uvedl, že Valentino Rossi učiní rozhodnutí s ohledem na rok 2022 po šesti až sedmi odjetých závodech letošního ročníku mistrovství světa silničních motocyklů. Stejné to bylo loni, ale Yamaha tehdy ještě před začátkem sezony, která nakonec kvůli covid-19 začala až v červenci, vzala do tovární stáje Quartarara.

Devítinásobný světový šampion Valentino Rossi je letos v satelitním týmu tří ladiček Petronas Yamaha SRT, ale s plnou tovární podporou tří ladiček pro rok 2021. Toto privilegium má jen na letošní sezonu, jelikož tým z Malajsie zatím neprodloužil smlouvu s Yamahou, jako jejich satelit. Ta smlouva skončí právě letos.

„Hodně to bude záviset na závodech, po šesti, sedmi Grand Prix budeme vědět, zda si to užívá a jak moc je konkurenceschopný,“ řekl Uccio Salucci pro SKY Italia. „V tu chvíli dojde k rozhodnutí, co bude dál.“

Rossiho cíl závodit společně s bratrem Marinim bude splněn letos, takže je docela možné, že Rossi o konci kariéry tentokrát uvažuje víc než tomu bývalo v minulosti. Každopádně už dlouho se spekuluje o nasazení týmu SKY Racing VR46 Team v MotoGP a právě letos pojede Marini v jeho barvách ač bude součástí stáje Esponsorama Racing (Avintia-Ducati).

„Naši kluci vyrostli rychleji než jsme předpokládali, takže nadešel čas přemýšlet o nasazení týmu MotoGP,“ pokračoval Ital Salucci. „Cesta k tomuto cíli je dlouhá a tento krok je důležitý také z ekonomického hlediska. Nevíme s jakou motorkou do MotoGP půjdeme, ale určitě je všem jasné, že naše srdce patří Yamaze.“

Nabízí se tedy dvě varianty a to, že pokud Esponsorama Racing od roku 2022 v MotoGP nebude, tak by jejich místo mohl zastoupit tým Valentina Rossiho. Jenže tam je Ducati a jak Uccio Salucci řekl, jejich srdce patří Yamaze, takže je docela možné, že je ve hře i možná změna satelitu tří ladiček. Uvidíme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 3 Kč
skinny přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist