Rossi pokračuje v ataku na titul

Italský jezdec Valentino Rossi vítězstvím v Malajsii potvrdil své letošní ambice, které jdou za jednoznačným cílem – osmým titulem mistra světa.

Díky dalšímu vítězství se posunul Valentino Rossi blíže k obhajobě světového titulu třídy MotoGP. Po startu z první pozice se zapojil Ital do zajímavého souboje se svým krajanem Lorisem Capirossim. Tak jako již mnohokrát v historii se tato dvojice utkala tváří v tvář, tak tomu bylo i tentokrát na okruhu Sepang v Malajsii, kde jejich zápolení sledovalo 43 182 diváků. Po dramatickém posledním kole se nakonec radoval mladší z Italů, který se tak dostal v celkovém pořadí na odstup pouhých dvou bodů od druhého Daniela Pedrosy a na rozdíl 26 bodů od vedoucího Nicky Haydena.
"Byl to další vynikající souboj mezi mnou a Lorisem," říkal spokojený Valentino Rossi v cíli. "Byl to tvrdý, ale korektní souboj. V Brně dokázal ujet, dnes jsem se za něj zavěsil. Když oba naše motocykly dobře pracují, je to vždy velkolepý souboj. V některých sekcích byl lepší on, v jiných zase já, to zapříčinilo tento krásný souboj. Vždy s ním rád závodím, je mezi námi hodně respektu. Je to pravděpodobně nejtěžší soupeř, kterého jsem kdy měl, ale je to také jeden z mých nejlepších přátel v paddocku. V jednu chvíli jsem se domníval, že jsem mu ujel, ale pak se najednou znovu objevil. Pochopil jsem, že se bitva přesune na konec závodu. Pokusil se mi ujet, ale dokázal jsem s ním zůstat. Bylo to úžasné, myslím, že v posledních kolech jsme se předjeli snad desetkrát. Chtěl bych všem v Yamaze velmi poděkovat, protože oni si prakticky zrušili letní dovolené, aby dokázali vylepšit motocykl, ze kterého chtějí dostat maximum. Také bych chtěl hodně poděkovat Michelinu, který mi pomohl vrátit se v plné síle. Pro dva jezdce Hondy není ideální skončit na třetím a čtvrtém místě. Vše co mohu udělat, je pokusit se opět vyhrát další závod."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist