Rossi do Aragónu s velkými nadějemi

Tovární tým Ducati cestuje do španělského Aragónu s velkými nadějemi, neboť zde vloni zažil nejlepší závodní víkend vůbec. A hodně sebejistý je i multišampion Valentino Rossi.

Nicky Hayden má jistě na první závod MotoGP v Aragónu tu nejlepší vzpomínku, neboť US-Boy zde skvělým předjížděcím manévrem v posledním kole získal podiové umístění, když na nevděčnou čtvrtou pozici odsunul pozdějšího mistra světa Jorge Lorenza a doprovodil tak na stupně vítězů svého tehdejšího týmového kolegu Caseyho Stonera. Motocykl Desmosedici byl od prvního tréninku doslova jako stvořený pro tento okruh, ležící ve středu Španělska a proto Hayden doufá, že ani v roce 2011 nebude muset v Alcanizi s motocyklem tak bojovat, jako na jiných okruzích.
"Je to pěkné, znovu se vrátit do Aragónu. Vloni to zde byl náš nejlepší závodní víkend, takže teoreticky by mohl tento okruh vyhovovat mně a motorce", říká 30-letý tovární jezdec Ducati a doufá na malou "oddechovou přestávku" po těžkých minulých víkendech: "Vloni byla trať úplně nová a přesto jsme měli dobrý grip a skvělý a rovný povrch. Layout tohoto okruhu, tedy nahoru a zase dolů, a hodně zatáček, to by nám mělo vyhovovat".
Také jeho týmový kolega Valentino Rossi je hodně sebejistý, co se týká Aragónu. Nejen proto, že se zde dařilo Ducati v roce 2010, nýbrž i z důvodu, že se mu podařilo najít v Misanu správné závodní nastavení. Zkušený Ital doufá, že mu to pomůže i v Aragónu, a z pohledu k nadcházejícímu závodnímu víkendu očekává od něho více, než při ostatních závodech.

"Vloni zde slavila Ducati nejlepší závodní víkend celé sezóny, takže naše očekávání je jistě položeno o něco výš, než normálně." říká devítinásobný mistr světa a dodává: "Po těžkých trénincích v Misanu jsme našli velmi dobrý závodní setup  a já jsem měl na motorce daleko lepší pocit a hlavně v prvních kolech závodu jsem jel lépe. Musíme tedy využít dvou věcí: okruhu, který Desmosedici vyhovuje a dobrý setup – a tak můžeme mít v neděli při závodě opět dobrý pocit."

Rovněž týmový manažer Vittoriano Guareschi je hodně optimistický:

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist