Rossi by rád Hamiltona přivítal na své domácí dráze

Několikanásobný mistr světa motocyklových závodů Grand Prix Valentino Rossi, by rád přivítal na svém motoranči několikanásobného mistra světa formule 1 Lewise Hamiltona. Britský šampion je velkým fanouškem závodů na dvou kolech a o víkendu si v Jerezu vyzkoušel jízdu v sedle Yamahy WSBK, když využil možnosti, kterou pro něho připravil sponzor Monster Energy.

Na dráze Jerezu byla o uplynulém víkendu k vidění Yamaha s číslem #44. V jejím sedle seděl Lewis Hamilton, který byl na jihu Španělska společně s jezdci superbikové stáje tří ladiček Alexem Lowesem a Michaelem van der Markem. Akci pro Hamiltona zorganizoval Monster Energy, sponzor Mercedesu v F1 a Yamahy ve WorldSBK.

Motorka Lewise Hamiltona byla černá bez sponzorů, jen s označením Britova startovního čísla #44 pod zadním blatníkem. Krátce po výjezdu na trať měl mít jezdec formule 1 pád v páté zatáčce, ale z toho vyvázl bez zranění a pokračoval dál v testování.

Nebyla to ale jediná víkendová akce. V italské Tavullii měli také rušno, protože na Rossiho ranči se závodilo v rámci '100km dei Campioni' a byl to právě Valentino Rossi, který slavil vítězství společně se svým chráněncem Francem Morbidellim. Po skončení závodu samozřejmě došlo i na testování Lewise Hamiltona v Jerezu, což Rossiho velmi zaujalo, protože dobře ví o Britově lásce k motocyklům.

„Hamilton je velkým fanouškem motorek,“ citují Rossiho na motosport.com. „Sleduje závody a pokaždé mi píše. Někdy trošku přehání, když říká, že jsme to my na motorkách, kteří podstupujeme zkutečné riziko. Jednoho dne sem na ranč musí přijít.“

Sezonu 2018 ukončil Valentino Rossi také testem v Jerezu, odkud neodjížděl v nejlepší náladě. Jednak změny technického charakteru nepřinesly požadovaná zlepšení a také v jeho garáži chyběl jezdecký trenér Luca Cadalora, který s Rossim spolupracoval od roku 2016. Ital Cadalora se rozhodl pro ukončení spolupráce z osobních důvodů, jelikož podobně jako ostatní členové týmu není většinu roku doma s rodinou.

„Je to velká škoda, protože jsem se s ním cítil velmi dobře a věřím, že on se mnou také. Nicméně rozhodl se tak s ohledem na rodinu,“ potvrdil Rossi, který v Jerezu spolupracoval s dalším bývalým závodníkem, kterým je Idalio Gavira. Zda budou spolupracovat v sezoně 2019 se teprve uvidí. V současnosti Gavira pracuje s jezdci týmu SKY Racing VR46 Team.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Clint. přispěl 2 Kč
lubomirscholast přispěl 2 Kč
notorix přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist