Rossi ani letos v Mugellu na stupně vítězů nedosáhl

Podél toskánské závodní dráhy v Mugellu byla o víkendu vidět žlutá snad všude. Byli to fanoušci Valentina Rossiho, kteří jej přijeli podpořit v jeho domácí Grand Prix. Bohužel Rossiho ani letos neviděli stát na stupních vítězů, přesto můžou být s jeho výkonem spokojení. Do Mugella Rossi přijel krátce potom, co spadl při tréninku na motokrosové motorce a skončil v nemocnici. V kvalifikaci ale Ital vybojoval druhé místo na startu a v závodu, který jel na limitu svých sil, skončil čtvrtý. Fanoušci pak ještě dlouho poté, co skončilo vyhlášení vítězů, vyvolávali Rossiho jméno.

Toskánský okruh byl kdysi Rossiho královstvím. Od roku 2002 tam vyhrál sedmkrát po sobě, a naposledy se radoval z vítězství v roce 2008. Loni do závodu startoval první, ale jeho snažení zastavila porucha motoru. Letos do závodu vyrazil druhý, nicméně ani tentokrát se mu na stupně vítězů zajet nepodařilo.

„Věděl jsem, že závod bude pro mě těžší než obvykle,“ přiznal po klání v Mugellu Valentino Rossi. „Zatímco jsem na motorce jezdil dobře a neměl žádné bolesti, trošku jsem válčil a tušil, že třiadvacet kol bude dlouhých a těžkých. Snažil jsem se odvést maximum, dobře odstartoval a vedl pár kol, ale opravdu jsem nedokázal jezdit jak bych chtěl.“

„Ke konci jsem chtěl zůstat s jezdci vpředu, ale neměl jsem už sílu atakovat Danila. Moc rád bych chtěl stát na stupních vítězů, ale nešlo udělat víc. Je to samozřejmě zklamání, že v Mugellu nejsem na pódiu, ale vzhledem k tomu jak jsem byl na tom ještě před pár dny, tak to byl celkem vzato pozitivní víkend.“

„Být tady a závodit před tolika fanoušky, to byl dar. Teď máme pár dnů než bude Katalánsko, další důležitý závod, takže se budu snažit dát rychle dohromady a pro Barcelonu už být v perfektní kondici,“ dodal devítinásobný šampion.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.2 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
PetaMat přispěl 0.5 Kč
DESMOFulcrum přispěl -0.3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist