Repsol v roce 2013 s Pedrosou a Marquezem

Pro pozorné čtenáře našeho webu to pochopitelně není žádné velké překvapení: Dani Pedrosa a Marc Marquez pojedou v roce 2013 za tovární tým Repsol Honda.

Myšlenka eventuálního návratu Valentina Rossiho do továrního týmu Hondy ztroskotala hned na dvou věcech: na přehnaných finančních požadavcích multišampiona a také na tom, že manažéři HRC a Hondy už příliš nevěří výkonům 33-letého Itala, který naposled vyhrál závod Grand Prix v Malajsii 2010 a během 25 závodů s továrním motocyklem Ducati dojel pouze dvakrát na podiové umístění.

Potom, co bylo zrušeno pravidlo "Rookie", že nováček nesmí jet ve své první sezóně MotoGP za tovární tým, se otevřela vrata do královské kubatury pro lídra Moto2 dokořán. 19-letý Marc Marquez jako Španěl je ideálním jezdcem pro budoucí plány hlavního sponzora firmu Repsol, tedy petrolejářského giganta.
26-letý Dani Pedrosa jezdí od roku 2006 za tým Repsol Hondy. Po velmi dobrých výkonech je nyní v MS na druhém místě za Jorge Lorenzem (Yamaha) a navíc vyhrál poslední závod GP na Sachsenringu. Prodloužení jeho smlouvy tedy nikoho nepřekvapilo.
Podepsání smlouvy s Marcem Marquezem, tedy dalším španělským supertalentem, je tedy stejně logické jako prodloužení smlouvy s Pedrosou: "Splnil se mně obrovský sen. Chci poděkovat HRC, že mně dala důvěru. Že budu jednou částí rodiny Hondy, tak na to jsem opravdu hrdý. Nyní se ale musím koncentrovat na můj současný velký cíl, získat titul mistra světa Moto2.".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist