Řady Aprilie MotoGP posílí Massimo Rivola z Ferrari

Ve čtvrtek Aprilia oficiálně potvrdila příchod nového závodního ředitele, kterým bude Massimo Rivola. Sedmačtyřicetiletý Ital přichází z prostředí formule 1, kde byl posledních jednadvacet let a své jméno tam spojil s Minardi, Toro Rosso a Ferrari.

Poslední pozicí Massima Rivoly bylo vedení jezdecké akademie, kde spolupracoval s Charlesem Leclercem. Dříve byl u Ferrari sportovním ředitelem v době závodění jezdců Fernanda Alonsoa a Sebastiana Vettela.

Změnami v řídících strukturách Aprilie MotoGP zřejmě reaguje vedení výrobce z Noale na ne zrovna ideální sezonu, kterou jejich tovární tým absolvoval v mistrovství světa. Pro rok 2019 zůstal v jezdecké sestavě zkušený Alex Espargaró a přišel Andrea Iannone, od něhož si mnozí hodně slibují. Tým rovněž nasazuje dva nové šéfy posádek, jimiž jsou Antonio Jimenez a Fabrizio Cecchini.

Zatím to vypadá, že Rivola ve vedení Aprilie MotoGP nikoho nenahradí, jen posílí vedení, jenž by nyní mělo mít sportovního a technického ředitele. Do této chvíle byl vedoucím projektu MotoGP Romano Albesiano.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Riksa přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist