Quartararo přišel o status lídra, zatím ale boj o titul nevzdal

Krátce po startu závodu MotoGP Fabio Quartararo věděl, že bude třeba šetřit pneumatiky, jelikož jezdců bojujících o vítězství a pozice na stupních vítězů bude víc. Ve třetím kole se třiadvacetiletý Francouz propadl za Jacka Millera, později jel za Marinim s Alexem Márquezem. Když chtěl jezdce LCR Hondy předjet chyboval, což ho stálo hodně, jelikož ve čtvrté zatáčce vyjel mimo trať a propadl se na dvaadvacátou pozici.

Po návratu do závodu Velké ceny Austrálie se "El Diablo" uklidnil, a postupně se dostal na bodované pozice. Úřadující světový šampion jel s velkou ztrátou na Pola Espargara, když ve druhé zatáčce přišel o předek a závod v kotrmelcích ukončil. Jelikož jeho hlavní rival v boji o titul Francesco Bagnaia závod dokončil třetí, přišel Quartararo o status lídra a na vedení teď ztrácí čtrnáct bodů. Šanci jak situaci otočit má nyní v Malajsii a Valencii.

„Ve čtvrté zatáčce jsem hodně bojoval kvůli větru,” prozradil Fabio Quartararo. „Už v úvodu závodu jsem tam chyboval. Po druhé chybě jsem se na to snažil tlačit víc. Byl jsem poměrně daleko vzadu. Podařilo se mi sice předjet několik jezdců, ale pak jsem ve druhé zatáčce na to zatlačil až moc. Udělal jsem chybu. Uvidíme, jak zvládneme další závody.”

„Myslím, že Malajsie je pro nás dobrá trať. Líbí se mi, tak uvidíme, jak se nám to povede. Šampionát se od Sachsenringu hodně změnil, a to znamená, že se to může změnit i pro nás v posledních dvou Grand Prix. Mám pocit, že můžeme zajet skvělé poslední dva závody. Musíme být soustředění, dobře pracovat a pak uvidíme. Do Malajsie míříme plně motivovaní! Chci si tyto dva poslední závody užít, což bude nejdůležitější. Když si závody užívám, vím, že můžeme být rychlí,”
dodal Francouz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist