Puig kritizuje Simoncelliho

"Tenhle chlap by měl být pravidelně kárán", řekl po incidentu Marca Simoncelliho se svým svěřencem Dani Pedrosou, jeho mentor Alberto Puig.


Byl to zřejmě ten nejvíce diskutovanější okamžik z celého víkendu v Le Mans. Marco Simoncelli předjel do zatáčky úplně vnějškem Daniho Pedrosu a poslal ho i s jeho Hondou na asfalt. Vicemistr světa si při této havárii opět zlomil klíční kost. Přitom to dlouho vypadalo tak, že se Pedrosa po závodě dostane do čela šampionátu, když by nejen dohnal 4 body ztráty na Lorenza, ale bodově ho i předehnal. A pochopitelně, že tuto situaci okomentoval i mentor Daniho Pedrosy, Alberto Puig, a nenechal na Simoncellim jedinou suchou nitku.

"Všichni přece viděli, co se stalo. K tomu není potřeba žádné vysvětlení. Byla to totální katastrofa. Nakonec obrázky to jen potvrzují. Už hodně dlouho se diskutuje všude o tom, že Simoncelli jezdí hodně nebezpečně. Je to ovšem ignorace, že se to nevidí. Nyní je tedy důsledkem to, že Pedrosa si zlomil pravou klíční kost a tím máme zruinovanou další sezónu". nadával po závodě Puig.

"Nemohu a nechci k tomu už nic dál říkat, ale je to prostě absolutně pobuřující. Tento hoch musí být neustále a pravidelně kárán a já jen doufám, že bezpečnostní komise Grand Prix k tomu zaujme nějaké stanovisko, neboť to u něho není vůbec poprvé. Byl už napomenut v Estorilu, dokonce Lorenzo s ním na toto téma mluvil, ale on se stále chová tak, jako by se nic nestalo a nebere to absolutně na vědomí", pokračoval Alberto Puig.

Dle Puige udělal Ital hned několik chyb: Pedrosa byl totiž v zatáčce jako první, ovšem rychlý Simoncelli se za každou cenu chtěl na brzdy dostat před něho. A přitom sestřelil Pedrosu: "Je to opravdu katastrofa, tento chlap je prostě velký ignorant a nechce tomu rozumět".

 

Video z tohoto souboje je zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist