První test nebyl o časech ale o učení, tvrdí Redding

Úvodním testem v Sepangu zahájil předsezonní přípravu tým Estrella Galicia 0,0 Marc VDS společně s jezdcem Scottem Reddingem. Pro belgický tým je to v královské kubatuře premiéra, britský závodník jede v MotoGP svoji druhou sezonu, tentokrát ale v sedle tovární specifikace Hondy RC213V. V prvním testu tým pracoval na adaptaci novým podmínkám a po třech dnech testování patří Scottu Reddingovi v kombinaci časů sedmnáctá příčka.

Dvaadvacetiletý Scott Redding nyní sedlá RC213V, což je zcela jiná motorka než na jakou byl zvyklý z premiérového ročníku jezdce MotoGP. Cílem tohoto testu proto bylo získat potřebnou jistotu, což si vyžádalo jízdu s minimálním vlivem elektroniky, aby tím Redding získal představu, jak tato motorka za určitých situací reaguje na změny nastavení.

Pokud se podíváme na výkon Cala Crutchlowa, který teď jede RC213V také poprvé, tak Scotta Reddinga dělí od krajana přesně 0,727 sekundy. Tento rozdíl bude chtít koncem února minimálně vymazat a v závěrečném březnovém testu motorku společně s týmem ideálně připravit pro první závod sezony v Kataru.
„Honda RC213V je výrazně jiná motorka než na jaké jsem jezdil loni, takže jsem do Sepangu přijel s tím, abych se z ní naučil dostat to nejlepší,“ řekl po skončení testu Scott Redding. „To znamená, že jsme se soustředili víc na motorku než na časy a díky tomu zaznamenali úspěšný progres. Začal jsem jezdit s minimem elektroniky, abych motorce co nejlépe přizpůsobil styl jízdy.“

„Jak už jsem řekl, byl jsem tu, abych se učil novým podmínkám a nehonili se za rychlými časy. Prioritou bylo sžití s motorkou, dobrý cit na brzdách, pro odpružení a vybudovat si potřebnou jistotu. Ačkoliv to na časomíře možná není vidět, za poslední tři dny jsme tu odvedli hodně práce. Tým pracuje bezvadně a už se těším až se tu koncem měsíce vrátíme zpátky.“

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist