První GP sezony – Velká cena Kataru

Kapitoly článku

Moto3 – Preview

Rekordy a informace Moto3 - Losail, Katar:

Nejrychlejší kolo – Aron Canet (2019) – 2'04,561
Rekord okruhu – Romano Fenati (2019) – 2'05,403
Kvalifikační rekord – Aron Canet (2019) – 2'05,883
Maximální rychlost – Bo Bendsneyder (2016) – 240,3 Km/h

Délka závodu Moto3 2019 - 18 kol (96,8 km)
Stupně vítězů - 1.Toba (Honda), 2.Dalla Porta (Honda), 3.Canet (KTM)
Pole position – Aron Canet (KTM) – 2'05,883 sekundy
Nejrychlejší kolo závodu – Romano Fenati (Honda) – 2'05,403 sekundy

Pokud bychom zde hledali favority podobně jak v případě Moto2, tak si vezmeme znovu výsledkovou listinu třídenního testu v Kataru a tam je černé na bílém napsáno, že nejrychlejším jezdcem je český závodník Filip Salač (Rivacold Snipers Team). Salač zvládl zimní přípravu na výbornou a jeho výchozí pozice před prvním závodním víkendem sezony je víc než dobrá. Pochopitelně závody jsou jiný příběh než testy, ale už i tak je to hodně nadějné a můžeme se těšit, že Salače uvidíme bojovat o přední pozice.

S ambicemi bojovat o přední pozice do sezony nastupuje také Japonec Ai Ogura (Honda Team Asia), Tony Arbolino (Rivacold Snipers Team), Tatsuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse), Dennis Foggia (Leopard Racing) nebo Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini Moto3).

Vzhledem k tomu, že třída Moto3 je nesmírně vyrovnaná, a loni jsme byli svědky závodů, kdy každá zatáčka znamenala změnu pozic nebo vedoucího jezdce, favoritů na stupně vítězů nebo vítězství je daleko víc. Takže můžeme pokračovat protože o bednu se porve Jaume Masia (Leopard Racing), John McPhee (Petronas Sprinta Racing), Albert Arenas (Aspar Team) nebo také Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46), Kaito Toba (Red Bull KTM Ajo) nebo Romano Fenati (Sterilgarda Max Racing Team). Chybět bude Niccoló Antonelli (SIC58 Squadra Corse), který musel podstoupit operaci a v Kataru ho nahradí Jose Garcia.

Co se týče nových tváří v Moto3 tak těch je letos skutečně víc než dost. Premiérový ročník jezdce Moto3 pojede Carlos Tatay (Reale Avintia Racing), Denis Öncü (Red Bull KTM Tech 3), Davide Pizzoli (BOE Skull Rider Facile.Energy), Jeremy Alcoba (Kömmerling Gresini Moto3), Ryusei Yamanaka (Estrella Galicia 0,0), Jason Dupasquier (CarXpert Prüstel GP), Yuki Kunii (Honda Team Asia), Maximilian Kofler (CIP Green Power) a Barry Baltus (CarXpert Prüstel GP).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist