První den testů Ducati v Jerezu

Tým Ducati má za sebou první den testování v Jerezu. Pod dohledem Filippo Preziosiho se ho účastní dva jezdci Franco Battaini a Vittoriano Guareschi, který tak na chvíli vyměnil roli manažera za roli testovacího pilota.

Oba jezdci mají za úkol prozkoumat nové nastavení motocyklu před tím, než za řidítka usednou Valentino Rossi? a Nicky Hayden na prvním testu začátkem února v Sepangu.

Počasí bylo slunečné, ale s vysokou vlhkostí v ranních hodinách, což je pro andaluský okruh typické. Z tohoto důvodu začaly testy až okolo poledne.


„Byl to velice užitečný den, i když přilnavost pneumatik byla místy díky vysoké vlhkosti velmi špatná a to také z důvodu, že předchozí testy Formule 3 zanechaly na trati spoustu nečistot.“ prohlásil Guareschi - jinak manažér týmu Ducati MotoGP poté, co odkroužil zhruba 50 kol a hned vysvětlil: „Tak jak bylo v plánu, rozdělili jsme si s Francem Battainim (ten najezdil 60 kol) úkoly. Já jsem pracoval na nastavení rámu s cílem zlepšit nájezd do zatáček a Franco se soustředil na elektroniku, která obsahuje nový „anti wheelie“ a „anti-spin“ systém. Testovali jsme jeho nastavení. Myslím, že jsme v nastavení našli několik zajímavých bodů, které nám pomohou při zlepšení kontroly předního kola. Zkoušeli jsme také různá nastavení výšky motocyklu a pozice jezdce spolu s dalšími aspekty v nastavení motocyklu. Nasbíraná data nám pomohou při přípravě na první testy v Sepangu, kdy po nás budou Valentino a Nicky chtít, abychom změnili nastavení motocyklu v různých směrech. Je to dolaďovací proces, který bude následné dva dny pokračovat s cílem urychlit práci továrním jezdcům při testech v Malajsii.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):



TOPlist