První den nebyl pro Haydena snadný

Američan Nicky Hayden nahradil ve víkendové Velké ceně Aragonie zraněného Jacka Millera a v pátek jel první dva tréninky s Hondou RC213V v barvách stáje Estrella Galicia 0,0 Marc VDS. Pro pětatřicetiletého závodníka bylo všechno nové od motorky přes pneumatiky a elektroniku. První den tak nebyl vůbec snadný.

V prvním tréninku zajel Nicky Hayden čas 1'51,973 sekundy a skončil předposlední, tři sekundy za nejrychlejším jezdcem. Ve druhém tréninku byl Američan poslední, nicméně časem 1'50,992 sekundy snížil ztrátu na dvě a půl sekundy.

Přes noc bude v boxech týmu Estrella Galicia 0,0 Marc VDS rušno, protože na základě Haydenovy zpětné vazby tým výrazně předělá nastavení motorky. On sám věří, že díky těmto razantním změnám získá hned ráno potřebnou jistotu díky níž bude moci zapracovat na dalším zlepšení a posunu pořadím směrem nahoru.

„Nebyl to snadný den, což jsem věděl, když jsem do tohoto víkendu nastupoval,“ uvedl po pátečních jízdách Nicky Hayden. „Potřebuji trošku času, abych byl v pohodě s pozicí při jízdě a zejména s řídítky. Dařilo se nám mírně pokročit, ale pak jsem narazil na problémy s předkem. Právě teď s předkem nedokážu vycítit, že jsem na limitu.“

„Nemám dostatečnou odezvu, takže přes noc budeme pracovat na tom, abychom na zadní část přesunuli větší váhu, což by mi mělo umožnit jezdit víc v pohodě. Doufejme, že se nám to hned zítra ráno podaří a uděláme velký pokrok. Dopoledne jsem zůstal na použitých pneumatikách a rychlost nebyla vůbec špatná ve srovnání s ostatními, kteří udělali to samé. Odpoledne se mi už nepodařilo pokročit tak jak jsem doufal.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist