Problémem Bena Spiese jsou peníze.

Kdy se objeví v MotoGP americký šampión superbiků Ben Spies? Toť hamletovská otázka, ve které jako vždy hrají hlavní roli peníze.

Zatímco světový šampión superbiků James Toseland odstartoval v premiéře letošní sezóny z první řady startovního roštu, tak americký šampión stejné třídy na svou šanci stále čeká. Přitom vedení továrního týmu Rizla Suzuki jasně prohlásilo, že Ben Spies bude moci při všech testech, kdy bude připraven třetí motocykl Suzuki GSV-R pro testovací jedničku tohoto týmu Nobu Aokiho, tento motocykl jezdit. A v čem je tedy problém, aby kromě testů okusil americký šampión AMA, za nímž stojí v zádech velmi vlivný Kevin Schwantz, i závody Grand Prix...?, tak jako jeho kolegové ze superbiků Chris Vermeulen či James Toseland.

Problémem Beny Spiese jsou totiž peníze. Nasazení třetího satelitního motocyklu Suzuki třeba ve stáji Jorge "Aspara" Martineze do seriálu MotoGP stojí řádově 4 milióny Euro. A ty má k dispozici třeba Španěl Fonsi Nieto a né Američan Ben Spies. Vždyť si jen promítněme a vzpomeňme, s jakými finančními problémy se v nedávném období  "potýkal" tým dalšího Američana Kenny Robertse sr.

A co se tedy dá od startu Bena Spiese v nejbližší budoucnosti závodů MotoGP očekávat ?Jeho mentor a manažér a jistě u Suzuki hodně vlivný krajan Kevin Schwantz by chtěl pro svého svěřence získat v letošní sezóně dvě divoké karty, pro oba závody na americké půdě, tedy na zbrusu nové trati Grand Prix v Indianapolis a také pochopitelně v Laguna Seca.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist