Pro Pola Espargara je Valencie poslední GP v barvách Repsolu

Španěl Pol Espargaró nastoupí ve Valencii do posledního závodu v barvách tovární stáje Hondy. Do Repsol Hondy přestoupil Espargaró před dvěma roky z továrny KTM. V období let 2021 a 2022 zaznamenal jedno pole position a dvoje umístění na stupních vítězů a to včetně svého dosud nejlepšího výsledku v MotoGP, druhého místa v závodu Velké ceny Emilia-Romagna 2021 v Misanu.

Ve Valencii umí Pol Esaprgaó zajet dobrý závod. V roce 2018 tam získal své první pódium v královské kubatuře, když tehdy ještě s KTM skončil třetí. Nyní je Valencie místem jeho posledního závodu s týmem Repsol Hondy, jelikož od nové sezony bude závodit v barvách GASGAS.

Před závodním víkendem ve Valencii Pol Espargaró uvedl: „Bude to emotivní víkend, můj poslední s týmem Repsol Honda. Chci poděkovat všem z HRC, Repsolu a týmu za tyto dva roky. Společně jsme prožili několik neuvěřitelných okamžiků a bojovali, abychom překonali těžké chvíle.”

„Valencie je okruh, který mám opravdu rád. Loni jsme tam sice neměli štěstí, ale chci se se všemi rozloučit skutečně silným víkendem. Užijme si tento poslední závod a soustřeďme se na pozitiva, kterých jsme společně dosáhli. Díky všem,”
dodal průběžně šestnáctý Espargaró.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist