Případ Lorenzo / Spies

První, kdo gratuloval Lorenzovi k zisku titulu mistra světa, byl jeho budoucí týmový kolega Ben Spies. Ale Lorenzo ji nepřijal! Proč?

Některým chvilkovým okamžikům bývá v běžném životě věnována zbytečně velká pozornost, ačkoliv nehrají zase tak podstatnou roli. Patří mezi ně jistě i případ Lorenzo/Spies po zisku titulu mistra světa Jorgem Lorenzem. Mallorčan projel cílem Grand Prix Malajsie jako třetí a získal tím předčasně titul mistra světa královské kubatury MotoGP. Američan Ben Spies, v příštím roce nový týmový kolega Lorenza v továrním týmu Yamaha, chtěl novopečenému mistru světa jako první pogratulovat a zastavil u něho.

Jenže Lorenzo v záplavě emocí vůbec Spiese nezaznamenal a Američanovu gratulaci tak nepřijal. A viděly to televizní kamery na celém světě. Spies tedy odjel pryč. Od následujících jezdců ale Lorenzo gratulace už přijal.


Ben Spies bude příští rok místo Valentina Rossiho v továrním týmu kolegou Jorge Lorenza, a proto byl tento okamžik ze Sepangu vzat hodně podrobně pod pomyslnou lupu. Ovšem tak zlé, jak to podali média a jak to přijali fanoušci, to rozhodně nebylo. Navíc vztah Lorenza a Spiese byl vždy velmi korektní, dá se říci dokonce přátelský.

"Dostal jsem několik otázek, proč jsem nepřijal Spiesovu gratulaci, když mně chtěl pogratulovat", říká Lorenzo ve svém oficiálním profilu twitter.com/lorenzo99 a hned vysvětluje: "Musím hned na začátku říci, že jsem ho prostě neviděl. A už vůbec jsem nezaregistroval, že byl v mém bezprostředním okolí v tomto okamžiku naší oslavy. To jsem mu také později řekl a omluvil jsem se mu. Je to velmi dobrý týpek a mezi námi panuje velmi dobrý vzájemný vztah" 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist