Prilis rychly motocykl pro trat Laguna Seca

Mineni o okruhu Laguna Seca se lisi u jednotlivych pilotu tak rozdilne, ze je tezke najit spravnou odpoved. Marco Melandri oznacil dokonce tento okruh za skandalni…

Take Valentino Rossi se sice zabyva bezpecnosti jezdcu, ovsem zustava hodne za kritikou sveho krajana Melandriho: „Laguna Seca je pro motocykly MotoGP zastarala. Nas motocykl je, kdyz budu mluvit otevrene, prilis rychly na tuto trat. A tak jsem zatim zacal radeji pomalu a nejel jeste vubec na hrane”, rika tovarni jezdec Gauloises Yamaha.
“Je velmi tezke, za soucasnych panujicich podminek najit optimalni nastaveni motocyklu. A tak nas ceka jeste hodne prace. Dulezite je ujet maximalni pocet kol, abychom mohli zjistit, kde se da jeste ziskat nejaka ta desetina vteriny k dobru”, vysvetluje dale uradujici mistr sveta Valentino Rossi.
V kazdem pripade vyvolali jezdci pred dnesnim druhym treninkovym dnem spolecnou schuzku, aby diskutovali o vetsi bezpecnosti tohoto okruhu. “Jsou zde totiz nebezpecne useky, ktere stoji za zamysleni..:! Na strane druhe je opravdovym potesenim, jet zde se zavodnim motocyklem. Hlavne povestny usek, nazvany “Corkscrew“ je genialni. Tento okruh jsem totiz znal drive pouze z televizni obrazovky. A co je vynikajici, kolik divaku prislo uz na prvni volny trenink ! Tim je jasne, ze MotoGP musi dostat v USA prostor. Na druhe strane musime udelat vse proto, aby se takovy zavod jel na bezpecne trati”, rikal na zaver sestinasobny mistr sveta.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist