Příchod Lorenza by Márquezovi nevadil

Sezona 2014 bude z mnoha důvodů velmi napínavá a pro fanoušky závodění na dvou kolech zajímavá nejen kvůli změnám pravidel a větší konkurenceschopnosti motocyklů na startovním roštu, ale také kvůli vyjednávání ohledně nových smluv čtyř nejlepších jezdců celkového hodnocení královské MotoGP 2013.

V závěru roku 2014 vyprší kontrakty oběma jezdcům tovární Hondy Marcu Márquezovi a Danimu Pedrosovi, ale také jejich soupeřům z továrny tří ladiček Jorge Lorenzovi a Valentinu Rossimu. V této chvíli ale není vůbec jasné, zda pořadí a příslušnost k jednotlivým týmům zůstane stejné.

Když v první polovině roku 2012 oznámil Australan Casey Stoner svůj záměr opustit motocyklový šampionát, Honda měla snahu dostat do svých řad Jorge Lorenza. To se jim ale nakonec nepodařilo, Lorenzo podepsal další dva roky s Yamahou a ve finále vyhrál svůj druhý titul mistra světa.
U tovární Hondy je nyní jasným favoritem Marc Márquez, který letos do MotoGP nastoupil v roli nováčka a šampionát vyhrál. Jeho pozice je více méně jistá. Dani Pedrosa to tak jednoduché mít nebude. Letos měl navázat na výkon, který předvedl v závěru roku 2012, což se mu ale nepodařilo, protože byl poražen nejen Lorenzem, ale především mladším týmovým kolegou.

Přichází další klíčový rok vyjednávání a Honda nepochybně udělá maximum, aby Jorge Lorenza získala na svou stranu. Jak ale nedávno uvedl Lin Jarvis, Yamaha bude během zimy intenzivně pracovat na tom, aby Lorenzovi dali stroj s nímž dokáže vyhrát šampionát a on tak nebude mít důvod odcházet jinam.
Marc Márquez na téma možného příchodu Jorge Lorenza hovořil v rozhovoru pro španělskou rozhlasovou stanici Cadena SER, kde na otázku, zda by tuto možnost vetoval, odpověděl: „Ne, vůbec ne. To co chci, je být v této garáži. Můj týmový kolega … kdokoliv to bude, ať už Pedrosa zůstane nebo ne, jediné co si přeji, je být tam.“

„Ať už bude mým týmovým kolegou kdokoliv, budu se od něj snažit naučit co nejvíc. To je vše,“
dodal úřadující mistr světa Marc Márquez, který je v učení se novým věcem nepochybně velmi dobrý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist