Představitelé FIM a Dorny na inspekci nového okruhu v Indonésii

Dle vyjádření představitelů FIM a Dorny je velice pravděpodobné, že Indonésie rozšíří počet Grand Prix, a bude pořádat závody světových sérií MotoGP a WorldSBK na nově vybudovaném okruhu Mandalika International Street. Už letos je pro Indonésii cílem pořádat v listopadu závody MOTUL FIM Superbike World Championship.

Po závodech Velké ceny Dauhá v Kataru odletěli na inspekci okruhu v Indonésii představitelé FIM a Dorny v čele s Franco Uncini (FIM Grand Prix Safety Officer), Loris Capirossi (zástupce Dorna Race Direction) a Carlos Ezpeleta (Dorna Sports Managing Director).

Jelikož není celosvětová zdravotní situace s Covid-19 zcela pod kontrolou, je otázkou zda FIM Superbike do Indonésie letos zamíří. Každopádně pro MotoGP zatím platí, že první závody tam pojedou v březnu 2022, letos je Mandalika International Street uveden jako záložní okruh a místo možného testu třídy MotoGP.

Celou věc s novým okruhem v Indonésii kalí fakt, že OSN zveřejnila zprávu o porušování lidských práv na ostrově Lombok, kde je závodní okruh součástí obrovského turistického projektu s golfovými hřišti, hotely a podobně. Ve zprávě se píše, že při výstavbě byly mimo jiné ničeny kulturní a náboženská místa, zdroje vody nebo vesnice, jejichž obyvatelé byli vystěhováni bez kompenzace.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
IvanDvoutakťák přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist