Představení týmů MotoGP zahájí v pátek odpoledne Ducati

Pro týmy MotoGP platí v lednu zákaz testování, takže ideální období pro představení nových jezdeckých sestav, posádek a techniky pro nadcházející sezonu prototypového šampionátu 2019. Jako první představí svůj tým italská Ducati, jenž si tentokrát pro tuto příležitost vybrala prostředí švýcarského Neuchâtelu.

Ducati Team (pátek, 18.1.2019)

Italský výrobce představí tovární tým MotoGP ve Švýcarsku, konkrétně v městě Neuchâtel, jenž leží na břehu stejnojmenného jezera. Ducati nastupuje s Desmosedici GP19 a jezdeckou dvojici Andrea Dovizioso a Danilo Petrucci. Prezentace začíná v 18.45 hodin (aktualizace) a bude živě na motogp.com.

Repsol Honda Team (středa, 23.1.2019)

Tovární tým japonského výrobce má velmi očekávanou prezentaci, jelikož v barvách Hondy nastupuje úřadující šampion Marc Márquez a jeho nový týmový kolega Jorge Lorenzo. Prezentace je na programu v sídle Repsolu, které je v hlavním městě Španělska, Madridu. Rovněž zde je možnost vše sledovat od 10.30 hodin v přímém přenosu.

Petronas Yamaha SRT (pondělí, 28.1.2019)

Nový satelit tří ladiček, Sepang Racing Team (SRT), představí stroje M1, posádku plus jezdce Franca Morbidelliho a Fabia Quartarara. Prezentace týmu začíná v Kuala Lumpur v 8.30 hodin (SEČ).

Team Suzuki Ecstar (čtvrtek, 31.1.2019)

Tovární tým Suzuki představí jezdeckou sestavu v samotném závěru prvního měsíce roku. Kde to bude zatím nevíme, ale součástí akce budou určitě tovární jezdci, Španělé Alex Rins a Joan Mir. Zkušeným z dvojice je Rins, Mir přichází z prostředí série Moto2.

SKY Racing Team VR46 (pátek, 1.2.2019)

Týmy tříd Moto3 a Moto2 z portfolia italské legendy Valentina Rossiho zvolily pro slavnostní představení město módy Miláno. První únorový den tak vedle strojů KTM třídy Moto3 uvidíme sestavu Dennis Foggia a Celestino Vietti. Za stroje třídy Moto2 Kalex se postaví Nicolo Bulega a Luca Marini.

Yamaha Factory Racing MotoGP (pondělí, 4.2.2019)

V hlavním městě Indonésie proběhne slavnostní představení tovární stáje tří ladiček. Na jezdecké sestavě se nic nemění, protože v sedlech prototypů M1 pojede znovu dvojice Valentino Rossi s Maverickem Viňalesem. O den později proběhne v Sepangu prezentace programu Yamaha International Racing, kde s továrním týmem Yamahy MotoGP vystoupí tým Pata Yamaha WorldSBK s jezdci Alexem Lowesem a Michaelem van der Markem.

KTM Factory Team (úterý, 12.2.2019)

Rakouský výrobce si představení týmů nechal na termín až po prvním oficiálním testu v Sepangu. Akce proběhne v centrále společnosti v Mattighofenu, kde se médiím představí tovární tým KTM s jezdci Polem Espargaró a Johannem Zarco. Poprvé KTM nastupuje se satelitem jímž je Tech 3 a jezdci Hafizh Syahrin a Miguel Oliveira. Prezentace se zúčastní také týmy KTM Tech3 a Ajo z nižších kubatur světového šampionátu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Pastell přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist