Pramac Racing má o Iannoneho zájem a Ducati nebude proti

Ital Andrea Iannone teď především řeší odvolání ve věcí zákazu závodit, který od FIM dostal na osmnáct měsíců za pozitivní nálezu při anditopingové kontrole. Nicméně situace nemusí být pro Itala tak bezvýchodná, jak se původně zdálo, protože se zatím jednak vůbec nezávodí a pokud by Aprilie už s Iannonem smlouvu neprodloužila, Ducati by zřejmě kývla na žádost Pramac Racing vzít Iannoneho (na fotografii z roku 2015 - Ducati Team, GP Austrálie) zpátky pod svá křídla.

Šéf týmu Pramac Racing, Francesco Guidotti, totiž uvedl, že je otevřený pro možné jednání o spolupráci s Iannonem. Ten totiž s týmem Pramac Racing absolvoval v roce 2013 premiérový ročník jezdce královské kubatury MotoGP. V letech 2015 a 2016 pak Iannone závodil v tovární stáji výrobce z Boloně. Kontrakt mu ale neprodloužili, takže odešel k Suzuki, kde byl dva roky a rok 2020 je jeho druhým u továrního týmu Aprilia MotoGP.

„Je jasné, že hlavním úkolem Pramac Racingu je z jedné strany práce s mladými jezdci, něco na způsob takové “školky“ jako to bylo v případě Iannoneho, Petrucciho, Millera a Bagnaia,“ uvedl pro SKY Italia sportovní ředitel Ducati Paolo Ciabatti. „Z tohoto pohledu by pro třicetiletého Iannoneho nebylo úplně perfektní umístění v tomto programu. Ale proč ne? Nikdy neříkej nikdy.“

„Myslím si, že je Iannonene je velký talent a hodně rychlý jezdec. Ztratil cestu z řady důvodů a myslím, že si je velmi dobře vědom, že v rozhodujících momentech své kariéry udělal chybu. Nicméně je jezdcem, který předvedl, že patří k nejrychlejším, byl jedním z jezdců, který s Márquezem bojoval v Moto2 a někdy i vyhrál. A navíc je tam téměř otcovský vztah s majitelem Pramac Racingu, Paolo Campinotim, a to jsou situace, kdy je opravdu těžké říct ne.“


U Ducati teď ale musí hlavně přemýšlet, jak reálný základ by měla varianta s Iannonem, jelikož v této chvíli je pod smlouvou s výrobcem z Boloně celkem pět závodníků.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist