Potvrzeno. Valentino Rossi přestupuje do týmu Petronas Yamaha SRT

Devítinásobný šampion Valentino Rossi bude v MotoGP pokračovat i v roce 2021. Jednačtyřicetiletý závodník pojede v týmu Petronas Yamaha SRT po boku Franca Morbidelliho. Informaci dnes stáj potvrdila v tiskové zprávě.

„Je to pro nás pocta, přivítat v týmu Valentina Rossiho, velkou ikonu a legendu. Jeho zkušenosti budou přínosem našemu týmu, který bude v MotoGP už třetím rokem. Jsme si jistí, že se od Valentina hodně naučíme,“ potvrdil informaci o přestupu italského jezdce Razlan Razali.

Podpis zdržovala dohoda na podmínkách, za kterých Rossi k satelitu přestoupí. Vše stálo především na tom, kolik vlastních spolupracovníků si bude moci jezdec Yamahy do týmu přivést. Nakonec s ním zůstávají crew chief David Munoz, datový inženýr Matteo Flamigni a jezdecký kouč Idalio Gavira. Naopak s italskou legendou již příští rok pracovat nebudou Alex Briggs a Brent Stephens, kteří s Rossim byli od jeho začátků.

„Podepsat smlouvu s takovým jezdcem, když budete v šampionátu teprve třetím rokem, je něco úžasného. Je to dlouho, co byl Valentino v satelitním týmu a budeme dělat vše proto, aby se u nás cítil dobře. Chceme, aby se v týmu, kterému tolik věříme, cítil pohodlně,“ uvedl Johan Stigefelt s tím, že chce Petronas pomoci Rossimu k co nejlepším výsledkům.

Týmovým kolegou jednačtyřicetiletého jezdce bude Franco Morbidelli. „Věříme, že nám tahle kombinace závodníků pomůže dosáhnout cíle, který jsme si pro příští rok stanovili, a to je být co nejvíce konkurenceschopnými. Nemůžeme se dočkat!,“ dodal Razali.

Radost z připojení se k Petronasu má také sám Rossi. „Jsem šťastný, že budu závodit i v roce 2021. Tým bere závody vážně, pracuje velmi organizovaně. A bude skvělé mít za týmového kolegu Franca, který prošel mou akademií. Bude to vážně cool. Myslím, že spolu můžeme dosáhnout dobrých věcí,“ uvedl devítinásobný šampion.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
jo přispěl 2 Kč
Mr.Kaktus přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist