Poslední testy MotoGP v roce 2004

Jak proběhnou poslední letošní testy MotoGP zjistíte v tomto článku.

Po úvodních „shakedownech“ se továrny připravují na další testovací dávku, která proběhne příští týden na třech různých světových okruzích. Tovární tým Gauloises Fortuna Yamaha s jezdci Valentino Rossim a Colinem Edwardsem bude od 22. listopadu tři dny testovat na okruhu Sepang v Malajsii. Společně s Yamahou bude v Sepangu testovat také tovární tým Suzuki MotoGP, kde však z důvodu operace staršího zranění bude chybět mladý Američan John Hopkins. Pro nového manažera týmu pana Paula Denninga to bude první vážné seznámení s jeho novou úlohou, kterou převzal po legendárním Garry Taylorovi.
23. listopadu se začne testovat také na okruhu Jerez de la Frontera. Tři dny budou v Andalusii testovat týmy Hondy, Ducati, Kawasaki a Aprilie. Zde bude zcela jistě chybět v týmu Repsol Honda italský jezdec Max Biaggi, který si léčí zranění z pádu na supermotárdovém motocyklu. Po operaci je také Nicky Hayden a tak i jeho start je v ohrožení, nicméně ještě minulý týden Hayden říkal, že se tohoto testu zúčastní. Naopak velmi očekávaný je debut Marca Melandriho na Hondě týmu Fausta Gresiniho. Pro tovární tým Ducati bude test v Jerezu prvním seznámením s pneumatikami Bridgestone a pro tým Aprilia to bude test nového stroje. Do sedla Aprilie se vrátí po vleklém zranění Shane Byrne.
Týmy Hondy se po testu v Jerezu přesunou severněji, kde ve Valencii budou testovat ve dnech 29. – 30. listopadu.
Pak již následuje 1. prosinec a s ním zákaz všech testů, který potrvá až do 20. ledna 2005. Nicméně již nyní továrny Yamaha a Honda oznámili, že dva dny po skončení tohoto zákazu zahájí testování na okruhu Sepang, kde budou od 22. ledna 2005 tři dny testovat.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist