Poslední Grand Prix sezony bude v Portugalsku

Letošní sezonu poznamenala zdravotní krize spojená s onemocněním Covid-19, takže tento dost netradiční ročník se naplno rozjel až koncem července a netradiční bude i jeho závěr, který tentokrát nebude ve španělské Valencii, ale v portugalském Portimau. Poslední, letos patnáctá Grand Prix, bude v termínu 20. až 22.listopadu.

Závodní okruh Autodromo Internacional do Algarve byl o víkendu místem třetího podniku superbikového šampionátu a letos se můžou těšit i na jezdce a týmy prototypové série mistrovství světa silničních motocyklů. Vzhledem k tomu, jak na místní dráze doslova létaly superbiky, bude zajímavé sledovat jak si tam povedou jezdci daleko výkonnějších motorek MotoGP. Pořadatel portugalské Grand Prix pracuje na tom, že závody budou s účastí fanoušků.

Šéf Dorny Carmelo Ezpeleta na téma závodů v Portugalsku uvedl: „Je to pro nás velká zpráva. S okruhem v Portimau jsme v roce 2017 podepsali smlouvu o tom, že bude náhradním okruhem pro případ, že by došlo k nějakému zrušení a my jsme teď byli v kontaktu. Teď jsme tam měli superbiky a myslím, že je to pro nás úžasná šance už jen proto, že je součástí dohody to, že po superbikovém závodě dostane dráha nový povrch."

„Když jsme to řekli jezdcům, ti z toho byli nadšení, protože dráhu znají z televize, ale nikdy jsme tam nebyli. Portugalsko má dlouhou historii v našem sportu, ale s některými nezapomenutelnými bitvami v Estorilu. Pro nás je cesta do Portugalska skvělá zpráva a zejména pak díky tomu, že je v MotoGP Miguel Oliveira, takže portugalský závodník bude mít možnost závodit ve své vlastní zemí. Jsme nesmírně rádi, že koncem roku pojedeme v Portugalsku.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist