Portugalec Oliveira vynechá závod v Argentině

Nakonec je to také Miguel Oliveira (Aprilia), kdo o nadcházejícím víkendu nebude v Argentině závodit. Portugalce v neděli ve třetím kole hlavního závodu MotoGP™ zezadu sestřelil Marc Márquez a Oliveira musel do zdravotního centra okruhu Algarve. Oliveira je po úvodním podniku čtvrtým jezdcem, který kvůli zranění v Argentině nenastoupí. Mimo Portugalce je to také Pol Espargaró, Enea Bastianini a Marc Márquez.

Výsledky vyšetření neprokázaly žádné zlomeniny, takže Miguel Oliveira měl velké štěstí, že z tak nebezpečně vyhlížející nehody vyvázl bez vážného zranění. O sám si stěžoval na bolesti kyčelního kloubu a v pondělí měl v plánu podstoupit další vyšetření na magnetické rezonanci.

Zřejmě výsledek těchto vyšetření je důvodem, proč bylo týmem CryptoDATA RNF MotoGP oznámeno, že Miguel Oliveira neodcestuje do Argentiny a druhý podnik sezony MS silničních motocyklů kvůli zdravotnímu stavu vynechá.

O jaký další zdravotní problém se konkrétně jedná tým neoznámil, zřejmě naražený pravý kyčelní kloub by Oliveirovi mohl působit komplikace, takže je nyní jeho prioritou plné uzdravení a start za dva týdny v Texasu.

Penalizaci, kterou za incident s Portugalcem dostal Marc Márquez se mnohým zdála velmi mírná, protože byl potrestán dvěma dlouhými koly. Jenže jak se nyní ukazuje, tento trest byl v jeho případě specifikován pro závod v Argentině a protože tam Márquez startovat nebude, jelikož i on sám se pádem zranil, trestu se podle všeho vyhne, protože ten je na další Grand Prix nepřenosný. Uvidíme.

AKTUALIZACE - v úterý 28.3. 2023 bylo komisaři FIM MotoGP™ upřesněno, že penalizace Marca Márqueze v podobě dvou dlouhých kol není vázaná jen na Velkou cenu Argentiny, ale Márquez ji absolvuje v první Grand Prix do níž po zranění nastoupí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist