Pons s Baylissem a Barrosem

Tým Camel Honda pojede v roce v roce 2005 ve složení Troy Bayliss - Alex Barros. Tuto již dlouho známou informaci dnes potvrdilo prohlášení Camelu a Sita Ponse.

Společnost Camel a tým Sita Ponse dnes oznámily, že nadále pokračují ve své spolupráci, a že jezdci Camel Honda týmu se pro rok 2005 stávají Australan Troy Bayliss a Brazilec Alex Barros. Oba jezdci budou používat pneumatiky Michelin.
Troy Bayliss doposud získal v MotoGP čtyři pódiová umístění, přesto mu stále uniká to nejcennější - vítězství v závodě. V roce 2005 by mu k dosažení tohoto cíle měl pomoci jako hlavní technik Santiago Mulero.
Alex Barros se do týmu Sita Ponse vrací po dvouletém výletu k Yamaze a týmu Repsol Honda. Brazilec je současným nejzkušenějším jezdcem MotoGP, který má na svém kontě více jak 240 startů v závodech Grand Prix. Alex Barros bude opět spolupracovat s Ramónem Forcadou, tedy hlavním technikem, jenž ho letos provázel celým šampionátem a zároveň technikem, se kterým spolupracoval již při své předchozí anabázi v týmu West Honda Pons.
"Po dvou úspěšných letech získal tým Camel Honda jezdce, jenž budou pokračovat v dobrých výsledcích," řekl vlastník týmu Sito Pons. "Jsem si jistý, že s Alexem a Troyem bude žlutý tým Camel Honda bojovat o vedoucí pozici v každém závodě. Rád bych poděkoval Hondě, Camelu, Correos a dalším sponzorům týmu za jejich trvalou podporu. Jsem si jistý, že až v dubnu začne v Jerezu šampionát, přinese nový projekt každému zainteresovanému hodně úspěchu."
Dnešní zpráva také potvrzuje, že odchází Max Biaggi, jenž se stane jezdcem týmu Repsol Honda, a že Makoto Tamada by měl jezdit v roce 2005 sedmou Hondu RC 211V v novém týmu. Dále bylo dnes potvrzeno, že od týmu Sita Ponse odchází jako sponzor Pramac Group, který by mohl v příští sezóně provozovat vlastní tým vyrostlý na základech letošního týmu továrny Aprilia.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist