Pol Espargaró vynechá kvůli zranění test v Thajsku

Španělský závodník Pol Espargaró měl druhý den testu v Sepangu těžkou nehodu, když si to v sedle své KTM zamířil proti zdi lemující trať. Z nehody vyvázl potlučený, ale naštěstí bez větších zranění. Nicméně bez odezvy tato nehoda nezůstala a šestadvacetiletý jezdec tovární KTM má nyní problémy s výhřezem meziobratlové ploténky.

V pátek začíná na thajském okruhu Chang International v Buriramu druhý IRTA test MotoGP, bohužel bez Pola Espargara. Jezdec týmu Red Bull KTM Factory Racing v pondělí pozdě večer podstoupil operaci ploténky v univerzitní nemocnici Quirón Dexeus v Barceloně a do Thajska pochopitelně neodcestuje.

Před dvěma týdny Pol Espargaró havaroval v Sepangu a třebaže výsledky vyšetření žádné vážné zranění nesignalizovaly, přesto nastal problémy s výhřezem meziobratlové ploténky v lumbální oblasti páteře (L4). Tuto skutečnost nyní řešili operačním zákrokem, který byl, dle prvních zpráv KTM, úspěšný.

V Thajsku tak za Espargara nepochybně nastoupí Mika Kallio, testovací pilot rakouského výrobce. Fin už testoval prototyp KTM v Sepangu a na okruhu Chang International v tom bude pokračovat. Jak dlouho bude trvat Španělova léčba se zatím nikde nepíše.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist