Po kvalifikaci rozdávali trestné body a to včetně Rossiho

Italský závodník Valentino Rossi dostal od vedení závodu trestný bod za pomalou jízdu blízko závodní stopy s následkem omezení jezdce v rychlém kole, což byl shodou okolností jeho týmový kolega Lorenzo. Trestný bod dostal také Yonny Hernandéz, Hiroki Ono a Jorge Martin. Kvalifikační časy zrušili českému jezdci Jakubovi Kornfeilovi, jehož motocykl neprošel po skončení kvalifikace technickou kontrolou.

Valentino Rossi v závěru druhé kvalifikace stačil zajet čas do první řady, ale rovněž se mu podařilo v předposlední zatáčce omezit Jorge Lorenza v jeho rychlém kole, což mu Španěl po svém vysvětloval hned, jakmile zastavili k cvičným startům. Nicméně později se Rossiho zastal s tím, že v tom nevidí žádný problém.

V sobotu na toto téma Valentino Rossi žertem řekl: „Ano, Jorgeho jsem viděl a snažil se mu zůstat v cestě, abych mu tím způsobil nějaké potíže! Ne, to je samozřejmě vtip. Byla to moje chyba, protože jsem se zrovna díval na obrazovku, abych zjistil kolik mám ještě času na zajetí dalšího kola. Neviděl jsem dost dobře, takže jsem chtěl na to pořádně zatlačit a na obrazovce před vlásenkou jsem uviděl, že je Jorge za mnou. Myslel jsem si, že je ale o něco dál, takže jsem se snažil uhnout ze stopy. Bohužel jsem mu tam způsobil nějaké problémy, ale každopádně jsem rád, že je na pole position a nic se nezměnilo.“

V královské MotoGP dostal trestný bod Yonny Hernandez (Octo Pramac Racing) za to, že aniž by dokončil kolo průjezdem pod šachovnicovou vlajkou, zastavil na trati k cvičnému startu v době, kdy měli někteří jezdci ještě rozjetá rychlá kola.

Trestný bod za pomalou jízdu v závodní stopě a ztrátu tří pozic na roštu dostal od vedení závodu Hiroki Ono (Leopard Racing) a Jorge Martin (Mapfre Team Mahindra). Oba jezdci také museli zůstat sedět v boxech prvních deset minut dvacetiminutového zahřívacího tréninku.

Motocykl Jakuba Kornfeila neprošel technickou kontrolou po kvalifikaci, český závodník přišel o dosažené časy a bude startovat z poslední pozice. KTM pro víkend v Misanu přivezla nový podvozek a zadní rameno. Kornfeilův tým do kvalifikace nakonec nasadil původní verzi, takže zřejmě tam někde vzniklo pochybení.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist