Po dlouhé době cítí Lorenzo znovu radost z jízdy

Španěl Jorge Lorenzo loni předčasně ukončil dvouletou smlouvu s Hondou a po skončení sezony odešel ze světa závodů dvou kol, když oznámil ukončení kariéry. Jenže dlouho sedět nezůstal, protože přijal nabídku Yamahy být testovacím jezdcem jejich evropského zkušebního týmu. Po testech v Sepangu už začínají kolovat zprávy nejen o šanci Lorenza startovat na divokou kartu, ale stejně tak o jeho návratu zpět k závodění. Španěl už s návratem ale moc nepočítá.

Začátkem února Jorge Lorenzo vyzkoušel M1 v Sepangu a okamžitě cítil stejnou pohodu s jakou jezdil v dobách své největší slávy u tří ladiček. Lorenzo toto prezentoval médiím, takže otázky typu, kdy pojede s Yamahou závod na sebe nenechaly dlouho čekat. „Dobře víte, že moji představou, když jsem odcházel, bylo jít na odpočinek kompletně,“ citují Lorenza na motogpsport.com. „Osmnáct let jsem byl tomuto sportu plně oddán, plně oddán vítězstvím, závodění, usilovné práci. Teď si myslím jsem v jiném stádiu svého života.“

„Na druhou stranu ale musím připustit, že už druhý den jsem si jízdu s Yamahou hodně užíval. Zažíval jsem takové pocity štěstí, jaké už dlouho ne. Možná naposledy, ještě profesionálně, když jsem v roce 2018 vyhrál tři závody ze čtyř, to jsem byl moc šťastný. Ale se zraněními a špatnými výsledky jsem to tak poslední rok a půl vůbec necítil."

„Pravě tyto tři dny testování pro mě byly velmi radostné. Takže pokud jsem ve Valencii 2019 říkal, že šance na nulový návrat je na 99 procentech, tak nyní to může být tak 98 procent,“
dodal Lorenzo, jemuž je Yamaha ochotna kdykoliv připravit motorku pro start na divokou kartu. U Hondy teď ale možná přemýšlí, jak to vlastně s jeho odchodem ze závodění ve skutečnosti je.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 8 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
33.petr přispěl 2 Kč
skinny přispěl 2 Kč
Tempo_veloce přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist