Plány Sita Ponse pro sezónu 2009

Alfonso “Sito” Pons chce v příští sezóně představit své týmy v mistrovství světa silničních motocyklů ve dvou kubaturách.


Bývalý dvojnásobný mistr světa (1989 a 1990) třídy do 250 ccm Sito Pons, šéf týmu Pons Racing WRB potvrdil, že pro příští sezónu bude mít v mistrovství světa silničních motocyklů tým jak v "tradiční" třídě do 125 ccm, ale míří i do silnější kubatury do 250 ccm.


Stopětadvacítky pojede ve stejném jezdeckém složení, jako tomu bylo v sezóně letošní, tedy se Simonem Corsim a Nicolasem Terolem. Z plánovaného Corsiho přestupu do dvěstěpadesátek tedy sešlo a tenhle Ital se v příštím roce znovu pokusí o zisk titulu v nejslabší kubatuře. Určitě bude patřit k nejžhavějším kandidátům, vždyť v letošní sezóně skončil na druhém místě za Mikem Di Megliem. Stejně tak ale na titul pomýšlí i Nicolas Terol, který letos skončil celkově pátý.


Nově Sito Pons chystá tým pro kubaturu dvěstěpadesátek, kde chce mít vedle již jistého Hectora Barbery také svého syna Axela Ponse (nar. 19. dubna 1991). Barbera bude mít k dispozici tovární motocykl Aprilia RSA, připravovaný pod vedením technického šéfa Rossana Brazziho, Ponsovi bude poskytnuta prodejní verze Aprilie LE. Zatímco s Barberou, šestým pilotem letošního pořadí dvěstěpadesátek, počítá Pons jako s jedním z kandidátů na zisk titulu, od Axela očekává to, že se bude v příští sezóně hlavně učit: "Projekt ještě není definitivně podepsán, ale doufáme, že k tomu dojde brzy, snad ještě před koncem tohoto roku. Axel se velmi těší na svůj debut ve třídě dvěstěpadesátek, věříme tomu, že se hodně přiučí od takového jezdce, jako je Hector Barbera.” řekl o projektu Sito Pons a pokračoval: “Určitě tato třída bude pro něho lepší, také kvůli jeho výšce 179 cm mu bude vyhovovat daleko víc.”

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist