Petrucci: Trénink místo dovolené

Týmový kolega našeho Lukáše Peška Ital Danilo Petrucci vstupuje do své druhé sezony závodění v královské kubatuře MotoGP velmi dobře připraven po fyzické stránce a s hodně vysokými cíly.

Za necelých pět dní odstartují piloti s motocykly CR ke svému prvnímu letošnímu testu v Sepangu. Ačkoliv řada z nich v zimě hlavně nabírala síly aktivním odpočinkem, tak Danilo Petrucci zvolil jiný program a tvrdě trénoval: "Hodně kolegů jezdilo na lyžích, já jsem ale dělal úplně něco jiného. Pouze přes Vánoční svátky jsem si dopřál několik dní klidu, jinak jsem hodně trénoval v metabolismu tuků, abych ztratil nějaké ty kilogramy a to se mně také podařilo, aspoň to říkají mí přátelé", hodnotí přípravné období vicešampion velkých stocků 2011 Petrucci.

I po testech v Malajsii se vrací tento Ital na ostrov Tenerife, aby zde pokračoval dále v tréninku. To ovšem neznamená 24 hodin denně v posilovně, nýbrž: "Společně s přáteli zde stavíme trať pro Dirt Track, místo jsme už našli".

Ovšem nyní se koncentruje pilot týmu Ioda Racing na následující test, kdy poprvé bude moci vyzkoušet novou elektroniku Magneti Marelli: "Dva dny navíc jsou hodně důležité, abychom si zvykli na novou elektroniku. Čeká nás sice hodně práce, ale myslím si, že se nám v otázce rychlosti podařilo udělat krok dopředu".
Nový motocykl CR 2013 sice ještě nebude mít Danilo k dispozici, ten by měl Petrucci dostat koncem února k druhému testu v Sepangu: "Budu testovat bike, s kterým jsem závodil vloni (Ioda Suter s motorem BMW od závodu v Misanu - pozn. Bosso), ale s novou elektronikou. Přičemž ten nový bike se bude od loňského hodně lišit, především ve velikosti, a také motor a umístění nádrže je jiné. Cílem je snížit gravitační centrum a snížit váhu".

V Ioda týmu se toho moc nezměnilo, pouze přišel druhý pilot a tím je dvojnásobný ex-vítěz GP Lukáš Pešek: "Je to velmi příjemný typ. Pro vývoj obou motocyklů bude spolupráce nás obou hodně důležitá".

A jaké jsou cíle tohoto 22-letého pilota pro novou sezonu: "Nebude to vůbec lehké, vyhrát klasifikaci CRT, ovšem v minulé sezoně jsem byl Rookie a většinu tratí jsem neznal. Byl to rok učení a nyní nastal čas, vzít to opravdu vážně".

Petrucci doufá, že se umístí v Top-3 klasifikace CRT: "Musím se soustředit na konstantní výkony a zkusit být stále více blíže ke špici.  2013 bude pro mě přechodný rok v mistrovství světa a chci mít takovou pozici, abych na sezonu 2014 měl možnost závodit s takovým motocyklem, který mně umožní umístění v Top-10".
Nový kvalifikační model v této sezoně bude především pro diváky hodně přitažlivý. Ovšem MS-MotoGP nebude napínavé jen kvůli novému formátu kvalifikace: "Myslím si, že šest nebo sedm pilotů bude hodně rychlých, ale absolutními Top favority jsou Lorenzo a Pedrosa. Jelikož jsem ale Ital, tak budu hodně pozorovat Rossiho a Doviziosa. Valentino bude opět vyhrávat a Andrea bude na Ducati hodně dobrý. Rád bych viděl oba dva na podiových stupních".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist